Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CEARFIDAKARFI? continuarea…

0

Ce-ar fi dacă ar fi? (un fel de leapsa)

Este o întrebare-provocare de la noi din minte. Şi o lăsăm să zburde în online. Nimic nou sub soare. Multă lume face asta. Lucruri, fapte, gânduri care ar putea fi sub o anumită formă, diferită de realitate! Dar CEARFIDAKARFI pentru tine acele lucruri, fapte, gânduri aşternute pe o foaie de hârtie? Mă rog, ecran de calculator…

Prima parte a mesajului este disponibilă și aici.

Pentru partea a II-a a „wishlistului” nostru mulțumim prietenilor (Alin, Cristina, Alina, Dan) pentru cele scrise mai jos.

 • Ce-ar fi dacă fondurile pentru infrastructura din România ar fi gestionate de consilieri UE, non RO?
 • Ce-ar fi dacă în loc de patrupede la volan, în piață, la cinema, la terase, etc. ar fi oameni?
 • Ce-ar fi dacă am sărbători, așa cum se cuvine, 1 decembrie ziua națională a României?
 • Ce-ar fi dacă n-ar fi existat comunismul?

Alin B.

 • Ce ar fi dacă am folosi doar energie verde?
 • Ce ar fi dacă nu ar mai exista blocuri gri?
 • Ce ar fi dacă am avea parcuri verzi și am concura cu Viena și Paris la indicatori de gen metri de spațiu verde pe cap de locuitor?
 • Ce ar fi dacă am fi mai sănătoși și dacă am avea un sistem al sănătății funcțional?

Cristina B.

 • Ce-ar fi dacă ne-am dori mai mult bine unii altora și ne-am descotorosi de “să moară și capra vecinului”?
 • Ce-ar dacă nu ne-am mai gândi că “merge și-așa”?
 • Ce-ar fi dacă am folosi mai multă pastă de dinți și săpun?
 • Ce-ar fi dacă nu ne-am mai înjura în trafic?

Alina D.

 • Ce-ar fi dacă elevii și studenții chiar ar învăța?
 • Ce-ar fi dacă profesorii chiar ar preda și chiar ar evalua elevii?
 • Ce-ar fi dacă doctorii chiar ar trata, iar asistentele chiar ar asista pacientii?
 • Ce-ar fi dacă judecătorii chiar ar împărții dreptatea?

Dan A.

Mulțumim Alina, Cristina, Dan, Alin!
Tu ce zici? Pentru tine ce-ar fi dacă ar fi?

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.