Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Avanpremiera Transilvania Fest / 30 iulie – 1 august 2010

0

UPDATE, 28 IULIE 2010

Programul Festivalului Transilvania Fest, 30 iulie – 1 august 2010, Biertan / Sibiu

Avanpremiera la Bucuresti, Muzeul Satului: Transilvania Fest, festival itinerant de cultura si mancare, Iunie 2010, Bucuresti

Transilvania Fest, eveniment de promovare a regiunii Transilvania, se va desfasura între 30 iulie si 1 august 2010 la Biertan, langa Sibiu. Festival de  „cultura si mancare”, acesta promoveaza traditiile si obiceiurile din regiunea Transilvania, dorind sa contribuie la dezvoltarea comunitara, comerciala si turistica în aceasta regiune  si, în mod specific, a localitatilor Biertan, Richis si Copsa Mare. O avanpremiera a Festivalului va avea loc pe 3 iulie la Muzeul Satului din Bucuresti.

Festivalul a început în 2005 în Turda, Cluj-Napoca, cu scopul de a dezvolta, organiza si implementa un eveniment care sa revitalizeze mestesugurile si obiceiurile din zona si sa puna orasul Turda si zona Aries pe harta rutelor de turism cultural.  Anul trecut festivalul si-a început itinerarea si a ajuns la Cluj. Anul acesta Festivalul a ales regiunea Sibiului, bogata cultural (zona de patrimoniu)  si etnografic (comunitati de romani, sasi, rromi si unguri), pentru a-si desfasura obiectivele.

Transilvania Fest va prezenta sectiuni de mestesuguri si de produse agro-regionale, mica expozitie de organizatii ne-guvernamentale din regiunea Transilvaniei cu proiecte pe turism cultural, patrimoniu, educatie sau mediu, evenimente dedicate copiilor (degustari de branza, concurs ”Aventura simturilor”, dansuri traditionale vechi, spectacol de deviced drama), program la scena de dansuri si cantece traditionale vechi (perioada 1750-1850), expozitie etnografica pe zidurile Bisericii Fortificate realizata în colaborare cu Muzeul ASTRA Sibiu, cinema în aer liber dar si padocuri cu  animale specifice din zona.

Mici producatori de alimente  traditionale din zona Transilvaniei vor fi prezenti la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti, pe 3 iulie începand cu ora 11.00, cu produse cum ar fi miere, produse apicole, turta dulce, tuica de prune, gem de macese, cascaval uscat, afumaturi sau paine de casa.

Program Muzeu sambata: 09.00 – 19.00.
Intrare: adulti: 6 lei, pensionari si posesori de carduri Euro 26: 3 lei, elevi si studenti: 1,5 lei

Parteneri Festival: Primaria comunei Biertan, Copsa Mare Guest House, Reky Travel,  Oxford Brookes University, Institutul European pentru Itinerare Culturale, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, British Council, Asociatia Mioritics, Slow Food Cluj Transilvania,  Fundatia Adept, Caprimed,  Ippon Med SRL, Ratiu Family Foundation, Centrul Ratiu pentru Democratie,  Asociatia Turda Fest, Finomsaguri Ariesene

Parteneri media Festival: TVR Cluj,  Nova TV Medias, Radio Guerilla, 24 FUN,  Good Food, Good Homes, Profil Cultural, TimeOut Bucuresti, calendarevenimente.ro, dordeduca.ro, port.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.