Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Artele spectacolului sub cerul liber! Circ, arta, dans, teatru in centrul Timisoarei

1

Teatrul Naţional îi invită pe timişoreni să celebreze artele spectacolului sub cerul liber, alături de companii din ţări cu o puternică tradiţie în teatrul de stradă precum Polonia şi Spania. Reunind spectacole multidisciplinare (multimedia, circ, teatru-dans), mustind de îndrăzneală şi deschise spre experimentul teatral, secţiunea OUTDOOR a FEST-FDR2012 va transforma  Piaţa Victoriei şi parcul din centrul oraşului în imense săli de teatru, spaţii de sărbătoare dedicate comunităţii timişorene.

Pentru a doua oară la Timişoara, după spectacolul eveniment al ediţiei trecute de festival,  Time of Mothers”, polonezii de laOsmego Dnia revin în Piaţa Vitoriei cu un nou regal teatral, spectacolul „Arca”. Creaţie colectivă a artiştilor care au scris istoria din perspectiva disidenţei anticomuniste prin teatru în Polonia, „Arca” ne aminteşte că era marilor călătorii nu a apus. Refugiaţi politic, nomazi sau pelerini neobosiţi în căutarea tărâmului făgăduinţei, rătăcitorii acestui nou secol nu încetează niciodată să viseze la căldura unui cămin, real sau spiritual, spaţiu în care amintirile prind viață, templu şi loc al sărbătorii, dansului și bucuriei. Producţia va avea două reprezentaţii consecutive, marţi, 8 mai şi miercuri, 9 mai de la ora 22:00.

Vineri 11 mai 2012 şi sâmbătă, 12 mai 2012 de la ora 22:00 va fi rândul spaniolilor de la Senza Tempo să împărtăşească propria viziune asupra despre nomadismul urban în secolul XXI. Folosind  limbajul contemporan al teatrului-dans, combinând elemente de circ și artă video şi reunind o echipă multidisciplinară, provenind din contexte culturale și lingvistice diferite (artişti din Spania, germania, Brazilia, Franţa), “A+ lucruri pe care nu ţi le-am spus niciodată” vorbeşte despre  libertatea utopică a drumului, despre acel “no man’s land” dintre desprinderea de rădăcini și incertitudinea viitorului.

”Vrem să vorbim despre iluzia libertății, despre cei ce pornesc mereu pe alte cărări în căutarea diversităţii sau doar încercând să fugă de propriul trecut; despre lumile ascunse în interiorul sufletului uman, lucruri despre care fiecare se ferește să vorbească: despre paradisul, purgatoriul și infernul dinăuntru”, dezvăluie regizoarea Inés Boza.

Cu o importantă experienţă în spectacole outdoor pline de culoare şi magie, compania  Theatre FETA (Polonia) îi invită pe timişoreni la un picnic în parc. Spectacolul pe care polonezii îl vor prezenta joi, 10 mai  de la ora 18:00 în Parcul Civic (lângă Sala 2 a Teatrului Naţional), recreează  umanitatea pornind de la metafora gastronomică, asezonată cu imagini ale culturii pop şi metafizică senzuală. Simplu şi extrem de viu, „Bucătarii buclucași. Odiseea Gastronomică” e un spectacol savuros despre viață şi Apocalipsă . Vineri 11 mai, tot de la ora 18:00, compania va prezenta spectacolul “Firul Ariadnei”, având titlul împrumutat de la o pictură semnată de artistul polonez Waldemar Marszałek.  În interpretarea celor de la FETA, firul Ariadnei  devine un simbol al căutării continue a sensului vieții, care permite deţinătorului să hoinărească în siguranță prin timp și spațiu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.