Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aleargă pentru Pădurea Copiilor la una dintre cursele Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon din 7 octombrie 2012!

0

Iubitorii de miscare în aer liber sunt invitați să alerge la una din cursele Maratonului București și să susțină cauza Pădurea Copiilor prin strângerea de fonduri.

Plantarea a cate un puiet pentru fiecare nou-născut acesta este obiectivul ViitorPlus în noul proiect “Pădurea copiilor”, din cadrul programului “Adoptă un copac”.

Plantările au început deja în primăvara anului 2012, când un număr de 5000 de puieți a fost plantat într-o locație nouă, ce în timp își propune să ajungă o pădure în toată regula.

Alergătorii susținători ai cauzei, primesc certificat de parinți adoptivi ai unui copac, un ghid cu sfaturi despre cum pot strange fonduri, beneficiază de înscriere gratuită la oricare dintre cursele maratonului, primesc un tricou profesional personalizat, precum și diferite bunuri sau servicii din partea sponsorilor. În plus, organizația le oferă și o zi specială de plantare, dedicată lor. De asemenea, la Maraton va exista un stand special de primire și îndrumare a susținătorilor cauzei Padurea Copiilor, precum și o echipă de maseuri care va avea grijă de ei după eveniment.

Teodora Pălărie, Vicepresedinte ViitorPlus, explică ce i-a determinat să înceapă acest proiect: „În ultimul secol, au dispărut jumatate din pădurile României. Ne-am intrebat firește, oare cum va arata următorul secol. Și pentru ca noi avem puterea de a crea viitorul copiilor noștri, iar ei au dreptul sa respire aer curat, vrem să facem acest lucru realitate, prin creștrerea Pădurii Copiilor. Cu fiecare euro donat, vom planta un puiet.”

 

Cei care nu pot deveni alergători susținători ai cauzei, dar doresc sa ajute la creșterea Padurii Copiilor, o pot face și printr-o donație online pe www.viitorplus.ro.

 

Până acum, proiectul “Adoptă un copac!” a permis plantarea și îngrijirea a 180.000 de puieți, în 5 localități diferite (comunele Vilcelele și Dragoș Vodă din județul Calarași, comuna Bragadiru din judetul Ilfov, comuna Drăgănesti-Vlașca și Poroschia din Teleorman).

Maratonul Bucuresti sau Raiffeisen Bucharest International Marathon 2012 este la a V-a ediție, fiind inclus pe harta europeană a maratoanelor sportive. Evenimentul cuprinde cinci curse diferite pentru amatori sau profesioniști: Cursa Copiilor 1 km, Cursa Populară – 3.5 km, Maratonul Stafetă – 4 pers X 10,548 km, Semi-maratonul 21,097 km și Maratonul de 42,195 km. Pentru al IV-lea an consecutiv, ViitorPlus este cauza de mediu a maratonului organizat de Asociația Bucharest Running Club și partenerii săi .

Pentru că atunci când vor creşte, şi copiii noştri vor avea nevoie de aer curat!

www.viitorplus.ro/adoptauncopac

www.viitorplus.ro/padureacopiilor

www.viitorplus.ro/maraton

 

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.