Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Afacerea sociala Romano ButiQ este semifinalista la premiul Comisiei Europene: EU Social Innovation Award

1

Din peste 600 de aplicari din toate statele membre, o idee romaneasca ─ cooperativele Romano ButiQ ─ a fost selectata de catre reprezentantii Comisiei Europene în semifinalele EU Social Innovation Award.

Competitia se adreseaza celor care reusesc sa gaseasca solutii viabile pentru crearea de noi locuri de munca, pentru îmbunatatirea conditiilor de lucru sau pentru cresterea numarului de oportunitati, cu precadere în randul categoriilor care, din motive de gen, varsta, handicap sau alte decalaje, sunt blocate pe piata muncii.

Romano ButiQ_EU Social Innovation Award 2Împartasind crezul Comisiei Europeane, prezent în descrierea competitiei ─ “a nu face nimic în privinta somajului sau a angajarii va avea efecte distructive ce vor umbri economia si societatea în anii care vor veni” ─ cooperativele Romano ButiQ conecteaza peste 100 de mestesugari cu o piata online de desfacere (www.mbq.ro) si un hub de inovare si inventarea a noi produse realizate cu mestesugurile vechi. Ofera astfel comunitatilor rome parghii prin care acestea sa se poata întretine singure si sa duca o viata mai buna,  apeland la potentialul creativ al mestesugarilor, mostenit si rafinat timp de sute de ani.

Lansata la 1 octombrie 2012, competitia a ajuns în etapa de semifinale, iar reprezentantii Romano ButiQ sunt acum la Amsterdam, alaturi de mentori si oficali din Comisie, într-un eveniment de trei zile pentru a promova ideea si a o dezvolta astfel încat sa fie relevanta dincolo de statul membru initiator.

Castigatorul va fi anuntat în mai în Bruxelles, iar ideea romaneasca poate fi votata aici:

http://socialinnovationcompetition.eu/413/.                                                                                                                                                                                                                                                     

Cooperativele Romano ButiQ fac parte din proiectul  Romano Cher – Casa Romilor”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 (56327) – “Investeste în oameni”. Proiectul are ca obiectiv principal readucerea meseriasul tradiţional de etnie roma pe piaţa economica si în viata activa a comunitatii.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Romano ButiQ este semifinalista la EU Social Innovation Awar

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.