8 destinatii turistice de top in Ghidul Verde Michelin! Romania pe harta turistica a lumii!

0

La targul de carte Bookfest a fost lansat Ghidul Verde Michelin, ghid ce pune Romania pe harta turistica a lumii!  Autorii ghidului au colindat intreaga tara timp de mai multe luni, vizitand un numar mare de locatii.

Cu un patrimoniu natural de o varietate incredibila, Romania este inca un loc ce asteapta sa fie descoperit, cu multe secrete ascunse chiar si pentru locuitorii sai. Ghidul Verde Michelin pentru Romania are 368 de pagini si include 22 de harti, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare si restaurante) si 160 de fotografii, toate fiind impartite in trei parti: sectiunea albastra pentru „Planificarea Vacantei Tale”, portocalie pentru „Introducere in Romania” si verde pentru „Descoperirea Romaniei.”

8 situri turistice romanesti au fost desemnate cu cea mai inalta distinctie a Ghidului Verde Michelin – trei stele (de vizitat neaparat). Site-ul 9am.ro prezinta pe scurt aceste 8 destinatii turistice de top din tara noastra!

  • Bisericile pictate din nordul Moldovei: Humor, Voronet (foto), Moldovita si Sucevita. Detalii pe 9am.ro

  • Muzeul Astra este unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din Romania.

  • Biserica „Sfantul Nicolae”, aflata in localitatea Densus, una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din Romania. Detalii aici.

  • Manastirea Dragomirna, se afla la 15 km nord de Suceava, aproape de padure, spre satul Mitocu Dragomirnei.

  • Transfagarasanul, drum care trece peste 830 de podete si 27 de viaducte. Detalii aici.

  • Manastirea Horezu, aflata in satul Romanii de Jos din Judetul Valcea, este cea mai de seama ctitorie a domnitorului Constantin Brancoveanu.

  • Prejmer – Cetatea si biserica evanghelica saseasca. Detalii aici.

  • Biserica Stavropoleos este o biserica ortodoxa, construita in stil brancovenesc, care se afla in centrul orasului Bucuresti si poarta hramul sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril.

————————————-

Lista destinatiilor din Romania care au fost cotate cu stele Michelin nu se opreste doar la cele opt premiate cu trei stele.

Astfel, cu doua stele au fost cotate: Manastirea Curtea de Arges, Biserica Domneasca Sfantul Nicolae din Curtea de Arges, Culoarul Rucar-Bran, Manastirea Cozia, Manastirea Arnota (Arges); Turnul Sfantul Stefan, Muzeul Judetean Maramures, Soseaua pasului Gutai (Baia Mare); Castelul Bran; Centrul Istoric al Brasovului (Piata Sfatului si Biserica Neagra); Manastirea Arbore (Bucovina); Cartierul Lipscani, Hanul lui Manuc, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Muzeul Satului (Bucuresti); Catedrala Sfantul Mihai, Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj-Napoca); Muzeul National de Istorie si Arheologie (Constanta)…… lista completa pe 9am.ro

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.