Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

30.000 lei pentru proiectele liceenilor. CINE VREA?

0

YouthBank Bucuresti anunta un fond de 30.000 lei pentru proiectele liceenilor

YB - macheta 

YouthBank Bucuresti lanseaza cel de-al patrulea apel de proiecte adresat liceenilor bucuresteni. Concursul de proiecte se adreseaza liceenilor bucuresteni care studiaza in sectoarele 1 si 2, iar proiectele propuse pentru finantare trebuie sa aiba un impact in comunitate si sa reprezinte o solutie la o nevoie identificata.

Cele mai bune proiecte vor primi pana la 3.000 lei pentru a fi implementate.In perioada 13 februarie – 8 martie 2012, echipa YouthBank Bucuresti invita elevii liceelor din sectoarele 1 si 2 sa aplice cu un proiect in cadrul concursului de finantare YouthBank. Proiectele trebuie sa aiba un impact in comunitate si sa reprezinte o solutie la o nevoie identificata de ei. Sunt incurajate proiectele care dezvolta activitati de antreprenoriat social, asigurand continuarea initiativei si un impact pe termen lung, inclusiv prin identificarea si mobilizarea altor resurse din comunitate.

Pentru a aplica la aceasta runda de finantare a programului:

·      liceenii trebuie sa faca parte dintr-o echipa (minim 3 persoane);

·      proiectele propuse trebuie sa se desfasoare in Bucuresti;

·      proiectele pot raspunde unor nevoi identificate la nivelul comunitatii si pot acoperi orice domeniu, de la activitati sportive, arta sau ecologie, la sanatate, muzica sau IT etc.;

·      suma solicitata poate fi de minim 2.000 lei si maxim 3.000 lei pentru un proiect;

·      perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim 2 luni (1 aprilie – 2 iunie 2013).

Formularul de aplicare si ghidul de finantare pot fi descarcate de pe site-ul www.youthbank.ro/bucuresti . Tot aici gasiti mai multe detalii despre procesul de inscriere a proiectelor.

Fondul pus la dispozitia liceenilor bucuresteni a fost creat de echipa de liceeni YouthBank Bucuresti, in perioada octombrie 2012 – februarie 2013. Prin implementarea unor mecanisme de atragere de fonduri, acestia au reusit sa mobilizeze cu sprijinul comunitatii bucurestene cei 30.000 lei care constituie fondul YouthBank 2013.

“Privim cu mult entuziasm catre aceasta etapa a concursului de proiecte, acesta fiind motivul pentru care am muncit de la inceputul anului. Speram sa gasim cat mai multi liceeni care doresc sa isi materializeze o idee de proiect pe care pana acum nu au avut sansa sa o implementeze poate chiar din lipsa de finantare. Suntem deschisi si ne dorim proiecte cat mai indraznete, cu un impact social nu neaparat de proportii mari, dar care sa produca un ecou in comunitatea bucuresteana si in randul tinerilor.” Mara Moldovan, membru YouthBank Bucuresti 

YouthBank este un program de educatie si antreprenoriat social, coordonat in Bucuresti de Asociatia pentru Relatii Comunitare si implementat in parteneriat cu Fundatia Comunitara Bucuresti. In aceasta editie, programul este sustinut si de Romanian Business Leaders. In cele trei editii anterioare ale programului in Bucuresti au fost finantate 31 de proiecte initiate de elevii bucuresteni, cu peste 80.000 lei.  Asociaţia pentru Relatii Comunitare a initiat in Romania in anul 2006 programul YouthBank si coordoneaza o retea nationala de parteneri dedicati dezvoltarii locale a programului, pornind de la un set comun de principii si standarde. In prezent, programul se deruleaza in: Alba Iulia, Baraolt, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Timisoara si Tirgu-Mures.

Premiat la Gala Premiilor in Educatie (Cel mai bun proiect educational, 2010), Gala Societatii Civile (Proiecte de tineret – 2011 si Comportament Civic si Participare Publica – 2012), Gala Voluntariatului (Cel mai bun proiect de voluntariat in domeniul tineret, 2011), programul YouthBank este o excelenta scoala de dezvoltare personala pentru tineri.

Mai multe detalii despre concursul de finantare YouthBank gasiti pe site-ul programului: www.youthbank.ro/bucuresti .

YB - afis

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.