2010, un an verde

1

Noi (RomaniaPozitiva) credem ca 2010 este un an extrem de important. Tu cum crezi? Credem ca 2010 este un reper pentru urmatoarea perioada de timp din vremurile noastre. Desi a fost (este) un an al crizelor de toate felurile, credem ca 2010 a fost si anul intrebarilor „pe bune”, al ideilor, al framantarilor pentru impact si relevanta.

Noi credem ca 2010 este anul marilor cauze. Cum am scris si intr-un alt articol, credem ca anul 2010 a fost anul in care probabil ca oamenii s-au gandit mai mult la „de ce” in detrimentul lui „cat” si „cum”.  Anul in care oamenii cauta – probabil – ceva mai mult sens in ceea ce fac. Si mai credem ca este abia inceputul. Dar cum arata bilantul lui 2010 pentru fiecare dintre noi? La cat de multe „de ce”-uri am reusit sa ne raspundem in 2010? Ce semne are 2011?

Am promis ca o sa cerem mai multor prieteni gandurile despre 2010, dar si despre semnele lui 2011. Ne bucuram foarte mult sa continuam „serialul” nostru “Semne de bine″ cu un interviu despre 2010, despre proiecte de mediu, despre MaiMultVerde!  Raspunde la intrebarile noastre Anamaria Bogdan, Director Comunicare.

2010, un an verde – interviu MaiMultVerde

Anamaria Bogdan, Director Comunicare

  • Cum a fost 2010? Care au fost cele mai importante momente?

Anul 2010 a fost unalt an bun pentru Asociaţia MaiMultVerde: am desfăşurat mai multe proiecte de conştientizare şi informare, plantări şi curăţenie, şi am implicat aproape 3.000 de voluntari în aceste proiecte.

Este al treilea an de activitate al organizaţiei şi am continuat să adunăm susţinători din rândul voluntarilor, dar şi al companiilor care să susţină proiectele de mediu.

Unul dintre cele mai importante momente pentru MaiMultVerde a fost realizarea studiului pe tema implicării tinerilor în proiecte de voluntariat împreună cu GfK România. Acest studiu a avut rezultate surprinzătoare, arătând că interesul tinerilor pentru voluntariat a crescut în mod dramatic faţă de de 2004, an luat ca referinţă: dacă în 2004, 13% din tineri s-au implicat în activităţi de voluntariat, în 2010 numărul lor a crescut la 29%. Dintre aceştia, 51% au ales cauza protecţiei mediului în 2010, comparativ cu 8% în 2004.

Alt moment important în 2010 a fost deschiderea a două centre de închiriere biciclete noi, Cicloteque devenind astfel o reţea de bike sharing în adevăratul sens al cuvântului (www.cilcoteque.ro). Datorită acestei extinderi şi a creşterii implicite a numărului de biciclete şi închirieri, s-a reuşit acoperirea tuturor costurilor de funcţionare a centrelor din închirierea bicicletelor, reţeaua de bike-sharing devenind  sustenabilă.

Totuşi, toate proiectele desfăşurate în 2010 de MaiMultVerde au fost importante şi aş mai aminti proiectul realizat împreună cu Raiffeisen Bank prin care am amenajat spaţii verzi şi de joacă în cinci oraşe din România: Ploieşti, Alexandria, Călăraşi, Galaţi şi Focşani, scopul nostru fiind ca, pe viitor, acestea să devină un spaţiu de dialog comunitar, sau Grătar curat 2010, un proiect de conştientizare a picnicarilor desfăşurat în 11 locaţii pe durata verii, cu sprijinul Golden Brau.

  • In 20 de cuvinte – care a fost „cauza” sustinuta in 2010?

Cauza susţinută de MaiMultVerde este reprezentată chiar de misiunea organizaţiei adoptată încă de la înfiinţare: construirea unei noi culturi a voluntariatului pentru mediu în România.

  • Ce iti doresti / ce va doriti pentru 2011?

Continuarea unor proiecte începute în 2010 şi găsirea unor noi parteneri alături de care să realizăm şi alte proiecte de mediu.

Pentru Cicloteque, reţeaua de bike-sharing din Bucureşti, planurile noastre sunt să extindem reţeaua, să mai deschidem centre noi şi sperăm să aibă şi mai mulţi utilizatori şi mai multe ore de închiriere, contribuind la dezvoltarea mersului pe bicicletă în Bucureşti şi la îmbunătăţirea calităţii mediului.

  • Cum sunt semnele pentru 2011? Despre ce va fi 2011?

Anul 2010 a fost mai bun decât 2009, iar 2011 sperăm să fie la fel de bun sau mai bun ca 2010. Continuăm unele proiecte începute în 2010 şi mizăm pe atragerea unor noi parteneri. Idei de proiecte de mediu avem, credem că există posibili parteneri doritori să le susţină, astfel că aşteptăm nou an cu nerăbdare.

Multumim MaiMultVerde & Anamaria Bogdan!

Interviurile RomaniaPozitiva, Semne de Bine, decembrie 2010

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și aproape 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Interviu MaiMultVerde | Lume Buna

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.