Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“2011 va fi despre Oameni de Bine, despre Romani Exceptionali, despre Romania”

0

Ne face plăcere să îţi spunem că sunt câteva Semne de Bine pentru 2011. Avem câteva episoade din seriarul nostru propus la finalul anului trecut. Mai mult, ne face plăcere să continuăm acest serial şi la începutul acestui an. Ca să avem suficiente motive să sperăm la mai bine. Ca să avem suficiente informaţii pozitive şi ca să putem să construim în 2011.

Noi credem ca 2010 a fost anul marilor cauze. Cum am scris şi într-un alt articol, credem ca anul 2010 a fost anul în care probabil că oamenii s-au gândit mai mult la „de ce” în detrimentul lui „cât” şi „cum”.  Anul în care oamenii au căutat – probabil – ceva mai mult sens în ceea ce fac. Şi mai credem că este abia începutul. Dar cum arată bilanţul lui 2010 pentru fiecare dintre noi? La cât de multe „de ce”-uri am reuşit să ne răspundem în 2010? Ce semne are 2011?

Am promis că o sa cerem mai multor prieteni gândurile despre 2010, dar şi despre semnele lui 2011. Ne bucurăm foarte mult să continuăm „serialul” nostru “Semne de bine″ cu un interviu despre Ştiri de Bine  în România!  Răspunde la întrebările noastre Sorina Vana, de la StiriDeBine.ro.

  • RomaniaPozitiva: Cum a fost 2010? Care au fost cele mai importante momente?

StiriDeBine: A fost un an frumos, cu multe participari la evenimente de unde am facut live blogging pentru cititorii nostri. Un moment important si extraordinar de frumos a fost participarea din partea presei la „tedx bucharest”.

  • RomaniaPozitiva: Cauza sustinuta in 2010 a fost cea cu care site-ul a luat startul inca de la inceputul lansarii lui in online:

StiriDeBine: Iata cele 20 de cuvinte – Stiri de bine este un proiect de stiri deschis, dedicat 100% comunitatii, non-profit si fara partizanat de nici un fel, care pune binele pe primul plan.

  • RomaniaPozitiva: Ce ne dorim pentru 2011:

StiriDeBine: Sa ramanem acelasi portal de stiri de bine care promoveaza valorile. Ne dorim sa promovam site-ul in randul tinerilor si studentilor care au ceva de spus, pentru ca aici scriem noi, toti. Vrei sa ajuti? Ai ceva de spus? Fie ca vrei sa scrii o stire pe luna, 10 de stiri pe zi sau doar sa ne dai o idee, o informatie prompta si utila, o poti face. Tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati pe pagina vreau sa fiu editor si sa ne dovediti ca aduceti plus-valoare in proiectul nostru. Noi avem nevoie de voi si voi aveti nevoie de noi. Numai impreuna putem fi ceea ce ne-am propus: un portal de stiri de bine.

  • RomaniaPozitiva: Despre ce va fi 2011?

StiriDeBine: 2011 va fi despre Oameni de Bine, despre Romani Exceptionali, despre Romania, despre tot ce inseamna valori in tara noastra.

——

Despre Sorina: Un berbec incapatanat si intreprinzator care isi urmeaza propriul drum.Persoana romantica si muncitoare, care pune multe pasiune in ceea ce face si care se bucura ca un copil cand lucrurile ii ies.

Multumim Sorina si StiriDeBine!

Interviurile RomaniaPozitiva, Semne de Bine, ianuarie 2011


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.