Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

World Vision România lansează un proiect social integrat în comuna Poienești, Vaslui prin care se va crea Centrul Comunitar de Asistență Integrată în Poienești 

0

World Vision România lansează un proiect social integrat în valoarea de 4,831,825.78 milioane lei în comuna Poienești, Vaslui prin care se va crea Centrul Comunitar de Asistență Integrată în Poienești

Fundația World Vision România alături de Primăria Comunei Poienești, Școala Gimnazială nr. 1 Poienești și Asociația Centrul de Analiză și Inovare Economico-Socială demarează proiectul „ROUTE Poienești- Revitalizarea relațiilor comunitare din Poienești prin furnizarea de servicii integrate” care își propun să reducă numărul de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comună prin servicii integrate sociale, medicale, educaționale.  

„Prin acest proiect, încercăm să documentăm și să validăm un model de intervenție care să poată fi replicat și în alte comunități, care să se transforme într-un model de bună practică în ceea ce privește dezvoltarea comunităților vulnerabile. Proiectul este unul complex care încearcă să acopere o serie de activități pentru mai multe grupuri vulnerabile. Când vine vorba de vulnerabilitate, nu poți obține o transformare dacă nu ai în vedere toate cauzele sărăciei, vulnerabilității. World Vision implementează proiecte de dezvoltare comunitară de 12 ani în 13 comunități din județul Vaslui, iar experiența și relația de încredere cu partenerii din comunitate asigură succesul proiectului.”, declară Remus Ifrim, managerul proiectului ROUTE.

Proiectul are trei mari direcții de servicii pe care le va oferi celor 285 de copii și adulți aflați în risc de sărăcie. Prima direcție este de a furniza servicii sociale și medicale persoanelor aflate în dificultate. De la consultații medicale și investigații de specialitate până la consiliere, sprijin și servicii sociale de bază, toate acestea fiind oferite în cadrul Centrului Comunitar de Asistență Integrată de către asistenți sociali și medicali. 

A doua direcție de activități este adresată elevilor marginalizați din ciclu primar și gimnazial. Celor 140 de elevi li se va oferi asistență educațională printr-un program complex de consiliere educațională care va cuprinde oferirea de mese calde, consiliere psihologică, activități de educație non-formală, școală de vară, excursii.

A treia direcție de activități este focusată pe adulți și pe dezvoltarea abilităților lor parentale, abilități profesionale și antreprenoriale. Adulții vor beneficiar de un program de educație parentală care îi va ajuta să își dezvolte abilitățile parentale și să realizeze importanța educației în viața copiilor lor, vor participa la sesiuni de consiliere motivațională și de orientare profesională, vor participa la ateliere pentru dezvoltarea abilităților necesare pentru a se integra în comunitate și la cursuri de calificare și specializare pentru a-și găsi un loc de muncă. 

Prin componenta antreprenorială a proiectului adulții se vor informa cu privire la posibilitatea accesării unei micro-finanțări și vor participa la vizite de bune practici susținute de alți antreprenori. Vor fi susținute 3 planuri de afaceri din domeniul dezvoltării economice rurale prin mentorat, subvenții și monitorizare. 

Pe toată durata proiectului de 30 de luni (aprilie 2021 – oct 2023), vor fi organizate mai multe campanii de informare atât în comunitate, cât și pentru beneficiarii direcți. Campaniile vor viza conștientizarea cu privire la importanța educației, conștientizarea în vederea promovării egalității de șanse și campanii de prevenire și educație pentru sănătate (igienă, nutriție, îngrijire, prevenirea bolilor). 

Despre proiect

Proiectul „ROUTE Poienești- Revitalizarea relațiilor comunitare din Poienești prin furnizarea de servicii integrate”, contract POCU/827/5/2/139922, cod SMIS 139922 este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Componenta 1: Implementarea strategiilor de dezvoltare locală în comunitățile marginalizate din zona rurală și/ sau în orașe cu o populație de până la 20.000 locuitori – Regiuni mai puțin dezvoltate, Axa Prioritară: Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității.

Despre World Vision România   

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen și se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.   

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. De 30 de ani în România, WVR a oferit sprijin pentru peste 560.000 de copii şi adulţi, în aproape 500 de comunităţi din 18 judeţe. World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate, şi de la oraş, de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu accent pe educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează, astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc.    

www.worldvision.ro  http://www.facebook.com/WorldVisionRomania    

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.