Vino pe 10 iunie la Ziua Porților STEAM deschise la Școala Gimnazială Hălchiu (județul Brașov): https://fb.me/e/3r4y9rSiU
Școala Gimnazială Hălchiu își deschide porțile în acest weekend pentru celebrarea reușitelor din proiectul S.O.S STEAM, alături de elevi, părinți, profesori și comunitate.
Sâmbătă, 10 iunie, între orele 11:00 și 14:00, va avea loc Ziua Porților STEAM deschise la Școala Gimnazială Hălchiu, Brașov, un eveniment de celebrare deschis publicului în care elevi și profesori din școală vor susține prezentări interactive despre activitățile de știință și tehnologie din cadrul proiectului S.O.S. STEAM.
Participanții vor putea vizita standurile de imprimare 3D, programare cu Scratch, micro:bit, ozoboți, Lego Spike și vor putea interacționa cu elevii și profesorii din școală.
Evenimentul va găzdui și activități de prezentare a proiectelor artistice, sportive și europene derulate în anul școlar 2022-2023.
Despre proiectul S.O.S. STEAM
Peste 150 de elevi de primar și gimnaziu și 15 profesori din Școala Gimnazială Hălchiu au participat în perioada februarie – mai la activități STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică), ateliere de formare și o vizită de studiu la compania Miele Tehnica Brașov în cadrul proiectului S.O.S STEAM implementat de către Grupul de inițiativă Caravana cu Lilieci în parteneriat cu Școala Gimnazială Hălchiu.
Proiectul S.O.S. STEAM a fost finanțat prin Fondul Științescu Brașov 5.0 gestionat de Fundația Comunitară Brașov și și-a propus să atragă atenția și interesul elevilor, profesorilor și al comunității către știință și tehnologie.
Despre proiect, de la profesorii coordonatori din școală
“Proiectul S. O. S. STEAM” are meritul de a pune bazele unui club de robotică în Școala Gimnazială Hălchiu, de a trezi interesul elevilor, profesorilor și părinților în ceea ce privește educația STEM, care este un punct cheie în pregătirea tinerelor generații pentru viitor. În acest mod, elevii noștri înțeleg concepte abstracte cum ar fi funcționarea unui motor sau funcționarea unui robot prin experimentare, antrenarea gândirii critice, a creativității și imaginației. Cu toate acestea, cel mai important atu pe care îl are este faptul că pleacă de la prima formă de învățare a copiilor și anume joaca, făcând astfel tot procesul foarte atractiv. Ne bucurăm să fim parte a acestui proiect alături de echipa dinamică a Caravanei cu Lilieci care a generat foarte multe activități prin care elevii și-au descoperit pasiunea pentru robotică, părinții au fost încântați de preocupările copiilor lor, iar profesorii au folosit metode creative de introducere de noi conținuturi.” Daniel-Teodor Călin, director al Școlii Gimnaziale Hălchiu, județul Brașov.
“Proiectul S. O. S. STEAM” este despre viața de zi cu zi, despre cum putem găsi soluții potrivite la problemele care apar, este despre munca în echipă, copiii învățând să lucreze împreună, este despre tehnologie, dar și despre artă, este despre a face legături logice, a înțelege relația cauză-efect, dar mai ales este despre a deține controlul propriei formări. Prin acest proiect, elevii au deținut controlul procesului de învățare și astfel am reușit să-i facem să se implice activ și proiecte frumoase să ia naștere. Acesta este doar începutul, deoarece ne dorim să continuăm această inițiativă prin activități noi în cadrul clubului de robotică din școala noastră care suntem convinși că vor avea mare succes.” Monica Avădani, coordonatoarea activităților de formare pentru profesori în cadrul proiectului S.O.S. STEAM, profesoară învățământ primar în Școala Gimnazială Hălchiu.