Universitatea de Vest din Timisoara in topul mondial al celor mai implicate institutii din lume in cercetare!

0

Raportul mondial SIR World Report 2010 prezintă anul acesta noi indicatori care reflectă excelenţa în cercetare la nivel mondial. În acest clasament Universitatea de Vest este singura instituţie de cercetare din ţară care se află în zona galbenă la capitolul Physical Sciences (cuprinzând ştiintele exacte: fizica, matematica, chimia, informatica), cu un factor de 1.07, alături de instituţii de prestigiu la nivel mondial, scrie tion.ro

Un raport mondial al celor mai implicate instituţii din lume în cercetare situează Universitatea de Vest din Timişoara în zona galbenă la nivel mondial.

Raportul mondial SIR World Report 2010 prezintă anul acesta noi indicatori care reflectă excelenţa în cercetare la nivel mondial. Topul realizat prezintă numărul de articole publicate etc., precum şi un raport dintre impactul mediu al publicaţiilor unei instituţii şi impactul mondial mediu al publicaţiilor din acelaşi domeniu (factorul NI). „Doar factorul (NI) poate realiza o clasificare corectă deoarece nu depinde de mărimea institutiilor (reflectat în numărul de cercetători)”, spun reprezentanţii universităţii timişorene. Institutele de cercetare şi universităţile sunt împărţite pe trei nivele de excelenţă în cercetare, în funcţie de factorul de impact (NI), astfel: zona verde – factor de impact mai mare decât 1,75, zona galbenă – factor de impact între 1 şi 1,75 şi zona roşie – factor de impact sub 1.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.