Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tinerii voluntari de la IMPACT Pedagogic au câştigat competiţia de proiecte „Elevi de serviciu în folosul comunităţii”

0

Tinerii voluntari de la IMPACT Pedagogic au câştigat competiţia de proiecte „Elevi de serviciu în folosul comunităţii”, care îşi propune să includă metoda învăţării prin serviciu în folosul comunității/voluntariat, în Şcoala Altfel.

SAM_1568

Clubul IMPACT Pedagogic a anunţat lansarea unui nou eveniment, un concurs de role şi biciclete sub egida Să fim voiosi si sănătosi! . Acesta s-a desfăşurat în timpul săptămânii Şcoala Altfel Să ştim mai multe, să fim mai buni!, data de 21.04.2016, începând cu ora 10,00, în locaţia Parcul Tăbăcăriei, zona Zodiac şi a constat în implicarea unui număr de aproximativ de 100 elevi în activităţi de mişcare în aer liber.
Scopul proiectului nostru este combaterea sedentarismului, a dependenţei de Internet şi oferirea unor alternative de petrecere a timpului liber copiilor, implicându-i în activităţi sportive.
În perioada 8 martie – 25 martie 2016 au fost aplicate chestionare copiilor din şcolile partenere pe tema “stil de viaţa sănătos” şi „preferinţe de petrecere a timpului liber”. Rezultatele chestionarelor au fost prezentate înainte de desfăşurarea probelor sportive. În urma implicării, elevii au conştientizat că este important să participe la acţiuni similare pentru a se dezvolta armonios şi îşi vor găsi parteneri de plimbare pe bicicletă/role pentru vacanţa de vară.
Prin concurs, se dezvoltă spiritul de competiţie între copii, dar şi respectarea regulilor, managementul timpului, competenţele civice.

Cu ocazia evenimentului, 20 de membri IMPACT Pedagogic au organizat concursul de role şi biciclete în care sunt antrenaţi elevi clasele V-VIII de la Şcoala Gimnazială nr.8, Şcoala Gimnazială nr.30 Gheorghe Ţiţeica şi Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu Constanţa. În activitatea noastră am fost sprijiniţi de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Asociaţa Elevilor din Colegiu în calitate de parteneri. Finanţarea a fost asigurată de Ciclaton şi clubul Rotary Visio Cluj-Napoca, iar membrii IMPACT au organizat un eveniment de strângere de fonduri pentru a suplimenta suma de 400 de lei: Târg de mărţişoare şi prăjituri în săptămâna 1-8 martie 2016.

Citat reprezentant Club IMPACT , lider junior Mara Constantin, a declarat:

„Odată cu IMPACT am cunoscut o lume nouă, oameni dornici să se implice, am participat la activitati interesante unde am învăţat să fiu pregătită pentru viaţă. Proiectul a fost un prilej de a învăţa, de a căpăta noi experienţe, de a lucra în echipă. Noi dorim ca tinerii să vină la activităţi cu plăcere, să simtă ceva. Pentru mine IMPACT reprezintă o a doua familie.”

Citat membru IMPACT Pedagogic Daniel Daianu:

„Participarea la concursul de role si biciclete, in calitate de voluntar pentru prima data, a fost o experienta unica pe care doresc sa o repet.Am invatat sa fiu mai organizat, sa ma coordonez mai bine cu ceilalti membri IMPACT, sa comunic mai bine cu copiii mai mici, sa finalizez un lucru inceput, sa comunic asertiv. De asemenea, am invatat sa acord primul ajutor unei fetite de 12 ani, care s-a dezechilibrat si a cazut de pe bicicleta lovindu-se usor. Am avut trusa de prim ajutor la mine si am folosit-o, punand in aplicare cele invatate la un curs de formare anterior.

Cei mici, de clasele V-VIII au inteles ca este important sa petrecem mai mult timp in aer liber, practicand un sport si mai putin in fata calculatorului, asa ca scopul nostru a fost atins.”

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.