Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tinerii liceeni voluntari de la IMPACT Pedagogic au desfășurat un nou proiect: Cercul incluziunii

0

Tinerii liceeni  voluntari de la IMPACT Pedagogic au desfășurat un nou proiect Cercul incluziunii, care își propune să utilizeze metoda învățării prin serviciu în folosul comunității.

18766147_1899589483662672_6919316157030596023_n

2017 este anul incluziunii sociale. În acest an se sărbătorește cea de –a 10 a aniversare a Convenției ONU asupra drepturilor persoanelor cu dizabilități. Cu acest prilej, ne propunem implementarea unui proiect care să ajute copiii cu  deficiențe ale aparatului ocular și auditiv în achiziționarea unor materiale necesare studiului în școală.

Proiectul s-a desfășurat în perioada 25 martie- 31 mai 2017, cuprinzând activități diferite : realizarea unei campanii de informare a cetățenilor  în orașul Constanța,  audiența la Primăria Constanța  unde am solicitat  sprijin   cu privire la problema integrării copiilor cu dizabilități și a dotării școlilor unde învață cu material didactic specific, colectarea de cărți( povești) și filme în format electronic, texte înregistrate pe suport audio, organizarea unei cafenele publice la care au participat părinți, profesori, reprezentanți ai comunității locale.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 15 copii cu deficiențe de auz și văz de la Centru pentru Educație Incluzivă Delfinul .

Proiectul nostru s-a bucurat de aprecieri pozitive din partea elevilor, părinților, profesorilor, dar și a întregii comunități .Considerăm că am reușit să soluționăm problema identificată, adică să oferim un strop de bucurie copiilor cu dizabilități fizice (auz și văz) oferindu-le materiale didactice diverse ( CD- uri, DVD-uri, cărți mari colorate,  materiale didactice (Cubarytm și joc tactil forme geometrice, lut pentru modelare, matrițe pentru forme ceramice, Ceramit pentru matrițe) etc. Scopul proiectului a fost atins întrucât oamenii au înțeles cât de important este să se implice în problemele celorlalți, că sunt parte a unei comunități care poate deveni mai bună doar prin implicarea tuturor.

Proiectul Cercul incluziunii m-a făcut să conștientizez cât de norocoasă sunt să pot învăța atât de multe împreună cu o echipă tânară de voluntari dornici să schimbe ceva în bine. Perseverența de a finaliza un proiect frumos, de a ajuta tineri cu deficiențe, de a le oferi un strop de bucurie în inima lor, oferindu-le materiale didactice necesare lucrului la clasă zi de zi sunt tot atâtea motive de mândrie pentru noi, echipa IMPACT Pedagogic. (Aida Abbas, lider junior IMPACT Pedagogic)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.