Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un ONG din Arad învaţă copiii că Şcoala înseamnă amintiri frumoase

0

În scopul promovării unei imagini pozitive față de anii de școală, FDP Filiala Arad a invitat copiii din Vinga la vizionarea unei piese de teatru de păpuși. Evenimentul desfășurat vineri, 8 iunie 2012, a adunat în jur de 150 de copii (între 5 și 10 ani) care sunt înscriși într-un parcurs educativ. Copii au primit cu mare interes și voie bună aventurile Elefănțelului cel curios și a prietenilor acestuia.

Evenimentul face parte din campania ŞCOALA ÎNSEAMNĂ AMINTIRI FRUMOASE, pe care Fundația Dezvoltarea Popoarelor Filiala Arad își propune să o dezvolte în următoarea perioadă. Scopul campaniei este acela de prevenire a abandonului școlar prin promovarea unor modele pozitive, a unei imagini pozitive față de anii de școală

În acest context, în comunități cu risc ridicat de abandon școlar, se vor desfășura mai multe evenimente de tipul unor activități extrașcolare – competiții sportive, activități artistice, ateliere hand-made.

În același timp, se vor desfășura activități de atragere și implicare a comunității și a persoanelor publice în campanie prin mărturisirea unor experiențe pozitive, a unor amintiri plăcute din perioada școlară – mărturisiri scrise, fotografii, mesaje.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.