Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Schimbarea în comunitate începe cu Avanpost Școala de Valori & DN1 Value Centre

0

Avem nevoie de oameni care gândesc critic, de cetățeni implicați, care pun sub semnul întrebărilor tot ceea ce li se întâmplă, doar așa vor putea să își depășească condiția, să devină conștienți de drepturi, să își cunoască obligațiile și să ia cele mai bune decizii pentru ei și comunitatea în care trăiesc.

Școala de Valori și DN1 Value Center deschid un avanpost educațional, în care copiii, tinerii și părinții vor putea urma mai multe cursuri, ca la final să fie cea mai bună versiune a lor, iar comunitatea în care trăiesc se va transforma, pentru că învățarea pe tot parcursul vieții este singura cale ce poate aduce schimbarea.

 

Așadar, vor fi ateliere care se bazează pe Educația centrată pe valori, Dezvoltarea inteligenței emoționale și Educația financiară. Ele vor fi structurate astfel încât cei mici, dar și cei mari să deprindă ușor noțiunile. 

În „Regatul Valorilor” vor descoperi povești care îi vor învăța ce este important în viață și care sunt valorile comunității. Așadar, vor putea să se înscrie la cursurile: Băiețelul și Steluțele de Mare, Codul Chivalry, Regatul Pendo, Povestea Tabletelor, Choice, Comunitatea Olimpică a Valorilor.                                                                                      Copiii care vor intra în „Aventura EQ” vor învața că fără emoții și sentimente, gândirea rațională nu are nici principii și nici putere. Așa că vor descoperi împreună: Povestea Rinocerului, Povestea Omulețului de Lemn și EQ Adventure.
Iar „BCR Școala de Bani” îi va ajuta să investească cu cap în viitor, prin intermediul premizelor de bunăstare personală. Vor ajunge să fie în slujba pasiunilor și nu în slujba banilor, dar fără să se îndepărteze de valori. Atelierele se împart în FLiP BCR Școala de Bani pe Roți și SEIF BCR Școala de Bani.

Școala de Valori împreună cu DN1 Value Center își doresc să ajute comunitatea, așa că îndrumă familiile prin intermediul atelierelor, rezultatul final constă în creșterea calității vieții.  În acest „avanpost” dezvoltăm competențele de gândire critică, creativitatea, colaborarea și comunicarea. Așa că dacă te-am convins, alege să vii cu noi în această expediție! Alege atelierul care se potrivește copilului tău, dar și ție, iar împreună veți ajunge să construiți lucruri la care nici nu v-ați gândit.

Ateliere se desfășoară în mai multe weekenduri începând din ianuarie și vor avea între 1-4 ore, astfel încât cei mici să nu se plictisească, dar să-și însușească toate cunoștințele de care au nevoie. De asemenea, alocarea pe grupe se va face în funcție de vârstă.

Pentru a-ți rezerva un loc la eveniment ție și copiilor tăi te invităm să completezi un formular de înscriere pentru proiectul Avanpost Școala de Valori & DN1 Value Centre” care se adresează tuturor copiilor, tinerilor, adulților și chiar familiilor din comunitate, care doresc să facă o schimbare în educația lor, în rolul lor în comunitate dar și în transformarea paradigmelor de învățare continuă.

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.