Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Șansă la educație pentru 100 de copii vulnerabili din Timiș

0

100 de copii aflați în programele de educație susținute de Fundația United Way România au o șansă în plus la educație, ca urmare a donației de 100 de laptopuri făcută de Atos România. În plus, timp de un an de zile, Atos România asigură și costurile conexiunii la internet pentru cei 100 de copii.

Cu ajutorul partenerilor de la Te-muti.ro, laptopurile au ajuns la copiii care fie provin din familii defavorizate socio-economic (cu venituri sub 530 lei/membru de familie), fie din familii monoparentale sau fac parte din familii cu mai mulți frați școlari.

Fundația United Way România sprijină anual, prin programele sale din educație – Învață să reușești și Educația, centrul schimbării în comunitate – peste 5000 de copii vulnerabili. Programele au o abordare integrată: prin implicarea familiei, a școlii și a întregii comunități, copiii din medii defavorizate sunt ajutați să nu abandoneze școala.

Criza pandemică afectează mai ales categoriile vulnerabile, copiii proveniți din familii defavorizate socio-economic aflându-se în mare risc de abandon școlar. Donația Atos România va merge către 100 de copii din jud. Timiș, înscriși în programul de educație al United Way România, care au nevoie de acces la cursurile online: 20 copii din Sînandrei și Carani, 21 din Fibiș și Mașloc și 59 copii de la Școala Gimnazială 15 Timișoara. Elevii vor fi instruiți și monitorizați cu privire la utilizarea și îngrijirea laptopurilor, părinții vor beneficia de instructaj referior la dreptul de folosință gratuită, iar cadrele didactice vor fi instruite cu privire la utilizarea unei platforme de e-learning. Atos asigură și costurile conexiunii la internet, pentru o perioadă de un an.

„2020 este un an cu încercări în toate domeniile, dar mai ales în educație. Iar copiii din medii vulnerabile, atât de expuși riscului de abandon școlar, au nevoie de acces cât mai rapid la educația online. Altfel, ei nu vor recupera pierderile provocate de pandemie și nu vor reuși să rupă cercul sărăciei. Mulțumim Atos România pentru această donație care va ajuta 100 de copii să își continue școala și să aibă o șansă la un viitor mai bun”, a declarat Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.

###

Despre United Way România
United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 12.000 de persoane în dificultate, cu susținerea a peste 3.000 de donatori individuali, 36 de donatori majori, 70 de companii şi peste 1.000 de voluntari.

Despre Atos SE
Atos este lider global în transformare digitală cu 110.000 de angajați în 73 de țări și venituri anuale de 12 miliarde de euro. Numărul 1 în Europa în servicii de Cloud, Cybersecurity și High-Performance Computing, Grupul Atos oferă soluții end-to-end de Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications și Digital Workplace. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și operează sub brandurile Atos, Atos Syntel și Unify. Atos este o Societate Europeană (SE), listată la Bursa din Paris cu indicele CAC 40.

Scopul Atos este de a contribui la proiectarea viitorului spațiului informational. Expertiza și serviciile sale sprijină dezvoltarea cunoștințelor, educației și cercetării, într-o abordare multiculturală și contribuie la dezvoltarea excelenței științifice și tehnologice. La nivel global, Grupul permite clienților și angajaților săi, dar și membrilor societății în general, să trăiască, să lucreze și să se dezvolte în mod durabil într-un spațiu informațional sigur si securizat.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.