Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rescriem povestea școlii, rescriem povestea copiilor

0

Vine vacanța cu educație, o ocazie în care putem să gândim și regândim modul în care ne reconectăm colegii și copiii la relații și la învățare.

Fundația Noi Orizonturi împreună cu Observatorul Român de Sănătate au condus în perioada 2-7 iunie un proces de lucru de tip design-thinking pentru a genera idei și soluții despre cum ne pregătim de pe acum pentru un an de recuperare: fizică, academică, mentală.

Activitatea a fost generată în contextul în care alt an școlar afectat de pandemie se încheie în curând. Un studiu McKinsey ne spune că pentru copiii și elevii din familii care nu le-au putut susține învățarea online și/sau de acasă înseamnă o pierdere academică între 12-16 luni. Sunt studii care ne aduc la cunoștință și efectele asupra dezvoltării socio-emoționale ale copiilor – anxietate ridicată, izolare, depresie. Urmează vacanță de vară iar din septembrie deschidem porțile grădinițelor și școlilor, cu speranța unui an școlar (aproape) normal.

21 de profesioniști și practicieni care lucrează în grădinițe, școli, comunități cu provocări majore în perioada pandemiei, organizați în grup de lucru pe patru niveluri de învățământ, grădiniță, primar, gimnaziu, liceu au identificat problemele cu care se confruntă dar și soluții pentru a rescrie povestea școlii, rescrie povestea copiilor cu care lucrează.

Mai multe informatii aici.

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.