Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul “Productive Youths”

0

Asociaţia Ingens Risus, din Miercurea Ciuc este organizaţie parteneră în proiectul de tip schimb de tineri „Productive Youths”, al cărui coordonator este Asociaţia Coraliam MTU din Estonia. Proiectul reuneşte cinci organizaţii din România, Estonia, Lituania, Ungaria şi Republica Cehă şi este co-finanţat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus +, propunând să aducă în atenţia tinerilor principiile programării în contextul în care alfabetizarea digitală devine tot mai importantă pentru a accesa piaţa muncii.

Ideea proiectului a luat naştere de la problema comună identificată în cadrul comunităţilor celor 5 organizaţii, şi anume timpul crescut petrecut de tineri în faţa ecranelor. Adeseori aceştia navighează pe Internet şi reţele sociale ore în şir fără a fi productivi. În acest context, printre obiectivele proiectului se numără creşterea calităţii timpului petrecut de către tineri în faţa ecranului astfel încât să îşi dezvolte noi abilităţi în domeniul digital, precum şi creşterea angajabilităţii lor prin dezvoltarea de competenţe relevante pentru profesia dorită.

În vederea atingerii obiectivelor stabilite, organizaţiile partenere desfăşoară în Izvoru Mureşului, jud. Harghita, în perioada 31.07-08.08.2021 o mobilitate ce reuneşte 50 de tineri din România, Estonia, Lituania, Ungaria şi Republica Cehă. Timp de 9 zile, tinerii ghidaţi de lideri de tineret şi facilitatori vor lucra împreună pentru a descoperi principiile de funcţionare ale programării prin intermediul metodelor de învăţare non-formală, precum jocuri, simulări, prezentări, discuţii, a învăţa prin a face. La finalul programului toţi participanţii vor primi certificatul Youthpass, ce atestă competenţele dobândite.

Rezultatele preconizate pentru acest proiect constau în sporirea conştientizării în rândul celor 50 de participanți din România, Estonia, Lituania, Ungaria şi Republica Cehă cu privire la domeniul informatic și gestionarea mai bună a timpului în fața dispozitivelor digitale. Pe lângă faptul că această mobilitate va introduce participanții noștri în disciplina de calcul, dezvoltarea gândirii computaționale prin rezolvarea problemelor și programarea jocurilor, participanții vor dezvolta competențe transversale, cum ar fi înțelegerea și acceptarea altor culturi, prietenii de lungă durată, încredere și conştientizarea beneficiilor unui program de schimb de tineri, precum cel de faţă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.