Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul seminar regional dedicat industriilor creative are loc la Timişoara

0

Primul seminar regional dedicat industriilor creative are loc la Timișoara

Pe 23 mai, brandurile creative timișorene intră în dialog cu antreprenorii locali

 

Creativitatea a schimbat și va continua să schimbe radical lumea în care trăim. Domenii precum arte vizuale, cinematografie, design, arhitectură, meștesuguri sau publishing sunt plasate în fruntea strategiilor europene de dezvoltare economică și socială. Mai mult decât modalități izolate de recreere, industriile culturale și creative se conturează în România sub forma unui nucleu economic de sine stătător ce poate contribui la creșterea calitătii vieții și la crearea de noi locuri de muncă.

Pe 23 mai, Timișoara este gazda primului seminar regional dedicat profesioniștilor în industrii culturale și creative. Parte a proiectului „Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”, evenimentul își propune să creeze o platformă de interacțiune unică între brandurile creative locale și cei interesați de dezvoltarea unor businessuri în domenii bazate pe talent, inovație și creație artistică.

Structura seminarului cuprinde prezentarea generală a contextului în care s-au dezvoltat industriile creative românești și 4 ateliere interactive ce au în prim-plan unele dintre cele mai active branduri creative timișorene: Festivalul de Jazz de la Gărâna, Grupul de artă Sigma, agenția de Design X3Studio, micro-muzeul de design grafic și arta tipografică Typossage Timișoara. Studiile de caz locale prezente în cadrul seminarului provin din zone diferite ale industriilor creative, dar au numitor comun: toate au reușit să parcurgă drumul de la idee la un proiect de succes datorită unei viziuni puternice, și au demonstrat că industriile creative românești și-au creat deja o piață.

AFIS_Industrii Creative

Cele patru ateliere de lucru acoperă tematici de actualitate, de la deconstruirea unui model de antreprenoriat cultural la valorificarea patrimoniului în peisajul urban actual. Participanții pot opta pentru unul din ateliere desfășurate în paralel. Ultima parte a seminarului cuprinde o sesiune de networking și discuții libere coordonată de reprezentanții proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului în domeniul Industriilor Creative” și speakerii locali. Agenda completă a seminarului și prezentarea speakerilor sunt disponibile aici.

Evenimentul are loc pe 23 mai la Hotel Royal Plaza (str. Lorena, nr. 1), între 8.30 și 16.00 . Conform cercetarii realizate în cadrul programului, Timișoara deține un rol important pe harta creativității naționale, ocupând al treilea loc în topul celor mai creative orașe, în funcție de ponderea cifrei de afaceri generate de sectorul creativ. Scopul seminarului este tocmai consolidarea breslelor creative regionale și exploatarea potențialului uriaș al acestui sector economic aflat la început de drum.

Participarea este gratuită, însă procesul de selecție constă în completarea unui formular de înscriere disponibil la adresa www.crestetalente.ro/inscriere-seminar. Termenul limită pentru trimiterea formularelor de înscriere este 20 mai.  Seminarul regional se adresează celor interesați de una dintre industriile culturale și creative în dezvoltare, fie că studiază, lucrează sau doresc să-și dezvolte o afacere în domeniu.

Programul ”Promovarea Antreprenoriatului în Industrii Creative” este cea mai amplă initiațivă națională dedicată industriilor culturale și creative și a generat până în prezent trei studii de cercetare și 18 traininguri de antreprenoriat creativ pentru 400 de tineri din București. Seria de activități dedicate profesioniștilor în industrii creative continuă în mai, iunie si iulie prin seminarii regionale și cursuri de antreprenoriat la Iași, Cluj și Brașov. Mai multe detalii pe www.crestetalente.ro.

————-

Proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului în Industrii Creative” este realizat de Fundația Post-Privatizare în parteneriat cu Asociația ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, MPP Relații Publice, Universitatea București și Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!”

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.