Organizația Umanitară CONCORDIA lansează împreună cu Fundația Bosch România Proiectul „United 4 Children“

0

București, 10 mai 2024 – Organizația Umanitară CONCORDIA și Fundația Bosch România lansează Proiectul „United 4 Children“ pentru susținerea eforturilor comune ale Rețelei Naționale a Centrelor de Zi, o entitate informală care are ca scop promovarea și consolidarea serviciilor sociale de tipul centrelor de zi pentru reducerea sărăciei în rândul copiilor din România. CONCORDIA a înființat Rețeaua Națională a Centrelor de Zi, care astăzi are 146 de centre de zi membre, toate ajutând în total 7.300 de copii din 25 de județe din România.

Rețeaua Națională a Centrelor de Zi

În anul 2021, CONCORDIA a inițiat Rețeaua Națională a Centrelor de Zi pentru copiii aflați în sărăcie, o voce comună a centrelor de zi care fac intervenții pe prevenție. În acest moment, există 860 de centre de zi la nivel național, iar 146 fac parte din rețea și activează în comunități defavorizate din mediul urban și rural. Pentru a interveni acolo unde nevoia este mai mare, rețeaua națională militează pentru asigurarea unui mecanism de finanțare de la bugetul de stat la un nivel care să permită înființarea și susținerea, în fiecare comună, a unui centru de zi care să lucreze pe partea de prevenție a separării copilului de familie și a abandonului școlar.

Lansăm programul de microgranturi pentru Centrele de Zi din Rețeaua Națională a Centrelor de Zi în cadrul Proiectului „United 4 Children“

Astăzi, 10 mai 2024, în cadrul proiectului „United 4 Children“, lansăm programul de microgranturi pentru furnizorii publici și privați, membri ai Rețelei Naționale a Centrelor de Zi, care implementează servicii acreditate de tip centre de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți, recuperarea copiilor cu dizabilități, pregătirea și sprijinirea integrării și reintegrării copilului în familie, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și pentru consilierea și sprijinul părinților și copiilor.

Valoarea totală a bugetului alocat prin Proiectul „United 4 Children“ este de 20.000 Euro și se adresează centrelor de zi membre ale Rețelei Naționale a Centrelor de Zi, de pe întreg teritoriul României. Aplicanții pot cere finanţare cuprinsă între 500 și 2.000 de euro per proiect, în vederea acoperirii integrale sau parțiale a valorii activităților propuse. Proiectele trebuie să aibă o perioadă de implementare între 1 lună și 6 luni, iar aplicanții pot depune proiecte și în parteneriate public-public, privat-privat sau public-privat. Microgranturile vizează susținerea activității Centrelor de Zi și a creșterii capacității acestora.

Aplicanții sunt rugați să consulte calendarul de desfășurare a programului.

Programul de finanțare microgranturi pentru Rețeaua Națională a Centrelor de Zi, ediția 2024, este implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA și susținut de Fundația Bosch România.

Documentele apelului:

1. Regulament – Descarcă

2. Formularul de aplicare (Anexa 1) – Descarcă

3. Formularul de Buget (Anexa 2) – Descarcă

Calendarul de desfășurare a programului:

  • Lansarea programului: 10 mai 2024

  • Depunerea aplicațiilor: 10 – 26 mai 2024 (ora 23:59)

  • Evaluarea aplicațiilor: 27 mai – 07 iunie 2024 

  • Anunțarea proiectelor selectate: 11 iunie 2024

  • Implementarea proiectelor: 18 iunie – 31 decembrie 2024

  • Termen depunere a raportului aferent proiectului: 15 ianuarie 2025

Mai multe informații despre acest program pot fi cerute pe e-mail la valentina.bucur@concordia.org.ro.


Despre Fundația Bosch România

Înființată în 2020, Fundația Bosch România este o organizație non-guvernamentală apărută la inițiativa Grupului Bosch în România, cu scopul de a crea un cadru potrivit extinderii acțiunilor sale de responsabilitate socială. Fundația Bosch România are drept obiectiv generarea unei schimbări în bine pentru persoanele defavorizate în special, dar și pentru societate în ansamblu. Educația, mediul, habitatul, sănătatea și societatea reprezintă domeniile de implicare pentru Fundația Bosch România.

Despre Organizația Umanitară CONCORDIA

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață independentă și responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.