MEET THE DREAMERS: Cum stăm de vorbă cu Dumnezeu? – Sandra Ecobescu în dialog cu Pr. Francisc Doboş

0

Fundația Calea Victoriei vă invităm luni, 13 mai, la Sala Luceafărul, de la 19:30, la un eveniment cu Sandra Ecobescu şi părintele Francisc Doboş, unul dintre cei mai apreciaţi teologi, omul care aduce credinţa, textele sacre, liturghia, dialogul cu Dumnezeu mai aproape de noi toţi, cu multă căldură, umor, profunzime şi smerenie.

În ultimii 16 ani am cunoscut oameni excepţionali, pe unii i-am admirat, m-au inspirat de la distanţă, pe alţii i-am cunoscut de aproape şi m-a uimit naturaleţea lor, entuziasmul, bunul simţ şi charisma. Visători, oameni care schimbă lumea, care formează comunităţi, schimbă atmosfera din jurul lor, generoşi, inteligenţi, vulnerabili, autentici, influenceri pe domeniile lor, dar şi dincolo de acestea.

Actori, scriitori, teologi, istorici, muzicieni, gânditori, antropologi, artişti, vindecători, activişti, creatori de poveşti şi idei care schimbă lumea în bine.

Anul acesta am ales să îi aduc în faţa voastră, să îi invit să împărtăşească cu noi secretele lor, unde îşi găsesc sursele de inspiraţie, cum îşi adună puterile când le este greu, ce îi face să înceapă fiecare zi ca pe o nouă aventură care îi duce mai departe pe drumul lor.

Fiecare dintre ei are unul sau mai multe daruri speciale pe care le vor împărtăşi cu noi, instrumente de navigare prin realitate, mecanisme de reconstruire sau re-motivare după momente dificile din viaţa lor sau în rutina zilnică.

Vocaţia lor devine un model pentru cei din jur, o oază a binelui, dar si un model de curaj, creativitate, empatie şi iubire pentru cei din jur.” – Sandra Ecobescu

Meet the dreamers that dream the world

Cum stăm de vorbă cu Dumnezeu?

În 13 mai, de la ora 19:30, ne vom întâlni cu primul invitat, părintele Francisc Doboş, unul dintre cei mai apreciaţi teologi. Postările părintelui Doboş din social media, apariţiile sale la radio sau podcasturi, îl fac să fie unul dintre cei mai populari teologi din ţara noastră care reuşeşte să atragă atenţia tuturor – credincioşi, atei sau agnostici – să fie simpatizat, ascultat şi citit. Părintele Doboş se prezintă pe social media şi ca un excelent om de  comunicare, un ciclist pasionat, un bucătar talentat, un prieten celor care au nevoie, un om bun, pur şi simplu, cum toţi ne dorim să fim.

Prin explicarea fragmentelor din liturghie de mare profunzime, dar şi prin momentele comice cu micul său ajutor, Dominic, mesajele sfinte ajung mai aproape de un public numeros, atât fizic cât şi online. Se poate comunica şi altfel, ne spune părintele Doboş, despre cele sfinte, cu inima deschisă şi cu atenţia nu doar către Dumnezeu, către tradiţie, texte, ci şi către ascultător, către oameni, către noi.

Pentru că altfel dialogul cu transcendentul, cu divinitatea poate fi ratat într-o lume în care suntem bombardaţi zilnic cu mii de informaţii, imagini, reclame şi mesaje din întreaga lume, majoritatea fără legătura cu ceea ce ne face fericiţi cu adevărat.

Părintele Fr. Doboş este ghidul nostru în lumea transcendentului, cu picioarele pe pământ şi inima plină de iubire şi compasiune, cu sufletul alături de Dumnezeu.

Dialogul va fi animat şi de câteva momente muzicale aduse de trei artişti foarte talentaţi: Veronica Anuşca – soprană, Opera Naţională Bucureşti, Raluca Jercea – balerină, Opera Naţională Bucureşti şi pianistul Tiberiu Chirănuş de la Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu” Bucureşti.

La finalul conferinţei ne vom bucura de un pahar cu vin oferit de prietenii noştri de la JIDVEI.

Proiectul MEET THE DREAMERS: Cunoaşte Visătorii este realizat cu sprijinul JTI.

Partener media principal: Radio România Cultural.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.