LECȚIE despre CIVILIZAȚIA LEMNULUI în MARAMUREȘ / miercuri, 8 noiembrie 2023

0

”Educație la Înălțime” aduce miercuri în clasele elevilor din toată țara și din Republica Moldova un tărâm de poveste: Maramureșul. O lecție multidisciplinară despre civilizația lemnului, prezentată de profesorii Ioana Hochia și Irina Constantinescu de la Muzeul Satului din Maramureș.

O lecție cu cântece, jocuri și ghicitori, cu invitați speciali care le vor dezvălui elevilor secretele artei lemnului în Maramureș și legătura specială pe care maramureșanul o are cu lemnul. Copiii vor afla informații despre monumentele din Maramureș intrate pe lista UNESCO și despre Cimitirul Vesel de la Săpânța.

În cadrul lecției – care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime – elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.

Lecția va dura 45 de minute și va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.

Tema lecției vizează Obiectivul de Dezvoltare Durabilă nr.11, Orașe și Comunități Durabile.

SUMARUL LECȚIEI (durată: 45 de minute)

1. INTRODUCERE CU CÂNTEC MARAMUREȘAN
2. PREZENTARE COPII DIN BAIA MARE ȘI CELE TREI CLASE DIN ZOOM
3. JOC  ”CONTINUĂ VERSURILE”
4. DESCRIERE GEOGRAFICĂ – MARAMUREȘ

5. MONUMENTELE UNESCO DIN MARAMUREȘ
6. ISTORIC ȘI DESCRIERE MUZEUL SATULUI DIN BAIA MARE
7. SEMNIFICAȚIA PORȚII LA MARAMUREȘENI
8. INVITAȚI – DIRECTORUL ȘI UN ETNOGRAF DE LA MUZEUL SATULUI DIN BAIA MARE DESPRE CIVILIZAȚIA LEMNULUI ÎN MARAMUREȘ
9.  ÎNTREBĂRI DE LA ELEVI PENTRU INVITAȚI
10.  JOC ”LADA DE ZESTRE” CU GHICITORI DESPRE OBIECTE DIN LEMN
11. DESCRIERE PORT POPULAR
12. CIMITIRUL DE LA SĂPÂNȚA
13.  LEMNUL ÎNLOCUIT DE PLASTIC
14. CONCURS DESCHIS ȘCOLILOR DIN ȚARĂ – DOUĂ PREMII ÎN CĂRȚI
15. CONCURS CLASELE DIN ZOOM – PREMII ÎN CĂRȚI
16. CONCLUZII

17. FINAL LECȚIE CU CÂNTEC MARAMUREȘAN

Lecţiile cu drona se difuzează pe canalul de YouTube  și pe pagina de Facebook „Educaţie la Înălţime”.

Proiectul are un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie școala  și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții.

”Educație la Înălțime” este un proiect al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.