Lansarea Laboratoarelor SENSE.STEAM în România cu susținerea Primăriei Municipiului Câmpina

0

Asociația GEYC lansează Laboratoarele SENSE.STEAM în România, în contextul proiectului SENSE. The New European Roadmap to STEAM Education, co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Horizon

Proiectul SENSE. este realizat de un consorțiu de parteneri din 14 țări europene, printre care GEYC, muzeul Louvre, Universitatea din Barcelona, Universitatea Pedagogică Weingarten, Universitatea de Științe aplicate din Norvegia, Institutul de Arhitectura Hawkins\Brown și alții, și de 5 parteneri asociați, care susțin proiectul la nivel local, inclusiv Primăria Municipiului Câmpina.

În cadrul laboratoarelor SENSE.STEAM se încearcă dezvoltarea unei abordări noi a educației STEM, bazată pe investigația senzorială și pe integrarea științelor și a artelor. Această abordare recunoaște importanța experienței directe, făcând legătura între cunoștințele de zi cu zi ale elevilor și cunoștințele științifice, pentru a promova motivația și învățarea autodidactă pe tot parcursul vieții. 

Proiectul SENSE își propune să desfășoare o serie de 10 astfel de laboratoare în România, și încă 12 serii în alte țări din Europa, ajungând, în final, la 130 de laboratoare la nivel european și peste 2500 de beneficiari din principalele grupuri țintă (elevi de gimnaziu și liceu, profesori, părinți.)

În România, cu susținerea partenerului local asociat, Primăria Municipiului Câmpina, GEYC își propune să ajungă cu laboratoarele SENSE.STEAM la peste 150 de elevi din Câmpina, care vor avea ocazia să intre în contact cu metode propuse și testate de partenerii consorțiului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.