Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încep înscrierile la cea de-a doua ediție a Incubatorului de animație – programul Animest dedicat liceenilor din România și Republica Moldova

0

Vacanța de vară e pe cale să-nceapă, și odată cu ea, cel mai amplu program educațional Animest, ajuns anul acest la cea de-a doua ediție. Începând de joi, 10 iunie, elevii liceelor de arte plastice din România și Republica Moldova sunt invitați să se înscrie în prima etapă a Incubatorului de animație, programul intensiv de creație care le va oferi șansa de a face primii pași în lumea filmului de animație. Adolescenții se pot înscrie până pe 30 iunie, completând  formularul de contact disponibil pe www.incubatoruldeanimatie.ro/contact sau trimițând un e-mail la incubator@animest.ro.

Prima parte a proiectului se va desfășura în perioada 1 iulie – 30 august, sub forma unei serii de întâlniri on-line cu ilustratorul și regizorul Paul Mureșan, împreună cu care participanții vor discuta despre etapele de creație ale unui film animat, vor descoperi tehnici de animație și storytelling, și vor realiza, sub îndrumarea lui, exerciții practice pe o temă dată. 

Experiența în domeniul filmului de animație nu este necesară, programul reprezentând o ocazie specială de a învăța tehnici de animație pentru tinerii desenatori și ilustratori. Încurajând și sprijinind liceeni să-și dezvolte aptitudinile creative înspre industria filmului de animație, Animest rămâne fidel obiectivului său de a resuscita și promova industria autohtonă, contribuind activ la dezvoltarea acesteia. În condițiile în care pregătirea în domeniu este aproape absentă din liceele din România, Incubatorul de animație își propune să îmbogățească experiența artistică și educativă a elevilor, consolidând parteneriate cu instituțiile de învățământ.

În a doua parte a programului, derulată online între 11-17 octombrie, 10 elevi selecționați vor putea participa la un workshop practic, în cadrul căruia vor fi ghidați să creeze secvențe animate pe un subiect dat. Unul dintre finaliștii programului va fi premiat la Gala de închidere a Festivalului Animest 2021, în urma voturilor exprimate de un juriu format din specialiști din domeniu. 

Mai multe detalii despre Incubatorul de animație sunt disponibile pe site-ul programului. Liceele care își doresc să se implice în program sunt invitate să-i contacteze pe organizatori prin intermediul formularului de contact sau printr-un email la: incubator@animest.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.