Elevii care au aplicat prin Youni la universități din SUA au obținut burse în valoare de 9,1 milioane USD

0

Tinerii care au aplicat la universități din Statele Unite ale Americii prin intermediul platformei Youni au obținut burse în valoare totală de 9,1 milioane USD, numai în acest an școlar și doar în prima fază de aplicare (early-application). Suma poate crește până la finalizarea procesului.

Cu 63 de studenți acceptați deja la unele dintre cele mai prestigioase universități din SUA precum: Harvard, University of Pensilvanya, Princeton, NYU, Columbia, MIT, University of Chicago și multe altele, Youni se poziționează ca lider detașat pe piața din zona Europei de Est a platformelor care susțin și oferă consultanță elevilor care doresc să studieze în afara țării.

Bursele oferite de universitățile americane acoperă 4 ani de studii, dar și parțial sau integral costurile de cazare și masă ale studenților acceptați.

Consultanții Youni – Daniela Bordei, Ana Crăciun, Julia Boca și Maria Victoria – au oferit suport atât tinerilor olimpici la diferite specialități, cât și celor implicați în activități extracuriculare, astfel încât aceștia să poată să ajungă la universitatea dorită. Tinerii au beneficiat de suport pentru a-și realiza atât CV-ul, cât și alte materiale necesare pentru admiterea la universitățile din străinătate, eseuri, documente despre proiectele lor de suflet (passion projects), dar și de ajutor pentru pregătirea exemenelor de tip SAT sau a altor examene specifice.

 

Pentru că activitățile extra-curiculare  reprezintă un element important în procesul de aplicare la o universitate din afara țării, Youni a pus în 2022 bazele Youni4Youth, cu scopul de a oferi elevilor români un mediu unde să poată dobândi aceste experiențe, în afara sistemului educațional standard.

Youni4Youth este practic o platformă formală în cadrul căreia o comunitate de elevi organizează, sub îndrumarea doamnei profesor Daniela Bordei, diferite conferințe cu teme educaționale. În 2022, această comunitate a organizat pentru elevii români, dar și din regiune, nu mai puțin de 22 evenimente diverse, care acoperă 9 domenii inexistente în curricula școlară precum diplomație, medicină, bănci, startup, juridic, comunicare și media, spațiul cosmic, artă, mediu, ospitalitate. Datorită activitățiilor de voluntariat extracuriculare, certificată prin organizarea și participarea la aceste evenimente, tinerii care formează Youni4Youth au beneficiat de peste 4,7 milioane USD, prin bursele cele-au fost acordate de universitățile din Statele Unite la care au aplicat în acest an. 

Ne mândrim foarte mult cu tinerii care formează Youni4Youth: Alexandru Costea, Alexia Dobjanschi, Delia Dumbravă, Adina Stancu, Harry Girlea, Luca Ghencea, Carina Ilie, Alexia Popescu, Nicolas Niță, Robert Pitu, Alexandra Ciucu, David Petre, Maria Buligoanea, Irina Aldescu, Andrei Cojocaru, Vladimir Petrescu, Cristiana Vlagali, Miruna Călin, Ilinca Savu, Sara Murărețu, Oana Olteanu, Carla Săftescu, Daria Ciobanu, cum ne mândrim și cu tinerii care acum sunt studenți în străinătate și care au fost la rândul lor implicați în conferințele noastre. Fără ei, Youni4Youth și evenimentele organizate pentru tinerii remarcabili ai României nu ar fi fost posibile. Una dintre cele mai cunoscute conferințe este Model NATO, eveniment ce a depășit hotarele României ajungând până la Bruxelles în 2022, la ediția aniversară. Toate s-au realizat prin implicărea lor și mă bucur să văd că acum au fost recompensați cu burse la universități de prestigiu”, a declarat Daniela Bordei, consultant educațional și partener Youni.

Și în 2023, Youni își propune să susțină copiii români în visul lor de a-și continua studiile la universități din afara țării. Pentru începutul anului, elevii de liceu care se înscriu pe platformă până la dată de 31 ianuarie 2023 vor beneficia de o consultare gratuită din partea specialiștilor Youni și vor afla astfel care sunt pașii pentru a aplica la o universitate din afara țării, dar și ce domeniu de studiu li se potrivește. 

Despre Youni:

Youni este o companie 100% românească, fondată în 2017 de antreprenorul Andrei Nicolae. Peste 14.000 de elevi și studenți au beneficiat până acum de serviciile companiei. În 2020, compania a primit o rundă de investiții totală în valoare de 150.000 de euro de la EGV, Simple Capital și de la Angel Investors, urmată de o a doua rundă în valoare de 550.000 de euro. Fondatorul companiei, Andrei Nicolae, își propune ca, prin intermediul Youni, în următorii 5 ani să ajute 1 milion de elevi să ajungă la universitatea potrivită.

Mai multe informații regăsiți pe pagina web:https://younichoice.com/ 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.