Dezvoltă viitorii ingineri: Setul LEGO® Technic™ cu tematică spațială îi va încuraja pe fani să țintească spre stele

0

LEGO® Technic™ prezintă modelul NASA Mars Rover Perseverance și setul complementar, elicopterul Ingenuity

Produs STEM, cu tematică spațială, pentru a-i încuraja pe copii să învețe mai multe despre inginerie

Aplicația de realitate augmentată LEGO Technic AR oferă o experiență holistică atât fizică, cât și digitală

 Grupul LEGO a dezvăluit un nou model LEGO® Technic™ NASA Mars Rover Perseverance, un produs STEM cu tematică spațială, conceput pentru a încuraja copiii să învețe mai multe despre inginerie.

În urmă cu doar doi ani, Perseverance a aterizat pe Marte și a început o călătorie epică în căutarea semnelor străvechi de viață și pentru a colecta mostre de pe misterioasa planetă roșie. Această nouă replică LEGO Technic a roverului le permite constructorilor cu vârsta de peste 10 ani să înțeleagă faptele impresionante de inginerie care fac acest vehicul atât de potrivit explorării planetei Marte și să învețe despre modul în care funcționează proprietățile roverului.

Modelul LEGO Technic dispune de o direcție de 360° și un braț mobil, plus o suspensie complet articulată care permite roverului să se deplaseze pe suprafețe denivelate, cu toate cele 6 roți. Și, la fel ca omologul său din viața reală, modelul LEGO Technic este însoțit de o replică a elicopterului Ingenuity, partenerul său din misiune.

„Dezvoltarea acestui model a fost atât provocatoare, cât și interesantă”, a declarat Luke Cragin, designer pentru LEGO Group. „Întotdeauna am fost pasionat de spațiul cosmic, iar procesul de proiectare mi-a permis să-mi explorez interesul în timp ce recream ingineria incredibilă dezvoltată de echipa de pionieri de la NASA. Sperăm ca aceste caracteristici și funcții ale modelului să contribuie la introducerea tinerilor pasionați de spațiu în lumea ingineriei și să îi determine să ajungă la stele în viitor.”

Aplicația de realitate augmentată numită Technic AR le va oferi fanilor o experiență holistică, atât fizic, cât și digital. Aceștia vor putea descoperi un conținut captivant și educațional, observând mai multe despre vehiculul real și misiunea sa pe Marte. Prin intermediul aplicației este posibil, de asemenea, să vizualizeze, la cerere, o imagine de ansamblu a vremii de pe Marte sau să învețe despre mediul înconjurător și misiunea roverului.

Roverul LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance este disponibil începând cu 1 iunie 2023, pe www.LEGO.ro și în magazinele LEGO.

Informații despre produs:

Vârstă: 10+

Număr de piese: 1,132

Dimensiuni: peste 23 cm. înălțime, 32 cm. lungime și 23 cm. lățime

Preț: 499,99 RON

Despre Grupul LEGO      

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine prin puterea jocului. Sistemul LEGO in Play, ce are la bază cărămizile LEGO, le permite copiilor și fanilor să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina.      

Grupul LEGO a fost fondat în Billund, Danemarca, în 1932 de Ole Kirk Kristiansen, numele fiind derivat din cele două cuvinte daneze LEg GOdt, care înseamnă „Joacă bine”. LEGO Group este în continuare o companie de familie, cu sediul în Billund. Cu toate acestea, produsele sale sunt acum vândute în peste 130 de țări din întreaga lume.      

Mai multe informații se regăsesc pe www.LEGO.com 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.