Cum își petrece vacanța de vară generația Alpha: Programarea și jocurile digitale devin noile tabere.

0

Uitați de vacanța de vară tradițională – Copiii de azi se distrează învățând să programeze și să creeze lumi virtuale în diverse aventuri tehnologice. Până pe 4 septembrie la școala edutech Logiscool, au loc programe de vacanță inovatoare și distractive pentru tinerii entuziaști de tehnologie: Logicamps.

Poate părea exagerat, însă copiii de astăzi pot schimba lumea în vacanța de vară. Generația Alpha reprezintă viitorul și sunt adevărații nativi ai tehnologiei. La Logiscool, ne adaptăm constant la nevoile și dorințele acestor tinere minți curioase – tehnologia nu este doar o unealtă pentru ei, ci o parte integrantă a existenței lor. Suntem mândri să contribuim la pregătirea celei mai educate generații din istorie, oferindu-le oportunități de învățare și dezvoltare necesare pentru a schimba lumea într-un mod semnificativ și pozitiv” – Dana Bănică, General Manager Logiscool România.

Acești nativi digitali au nevoie de un sistem de referință pentru lucrurile ce se petrec în spatele cortinei internetului. Copiii din generația Alpha deja sunt competenți în a înțelege cum funcționează sau se construiește un lucru din lumea digitală, în schimb programele de vacanță Logicamps atrag atenția asupra unei alte întrebări pe care părinții deopotrivă cu generația Alpha trebuie să și-o pună: De ce?

Ce face o aplicație să fie interesantă? Ce este catchy la un joc video? Care sunt elementele care fac conținutul digital bun?

Prin simplul fapt că își pun aceste întrebări, copiii devin mult mai conștienți de mecanicile care îi atrag spre un joc video, comportamentul lor cu privire la consumul de conținut media și timpul petrecut pe telefon, tabletă sau calculator. Iar învățând despre aceste aspecte cu ajutorul instructorilor dedicați de la Logiscool, îi va ajuta să preia controlul asupra timpului dedicat tehnologiei în loc să o consume pasiv.

Programele de vacanță Logicamps

Cu peste 60 de locații în România, Logiscool – lider edutech – are misiunea de a trage cortina lumii digitale pentru copii și adolescenți. Prin programele de vară Logicamps, Logiscool pune la dispoziția copiilor un mediu educativ și distractiv în care pot să își dezvolte abilitățile tehnologice dar și o serie de aptitudini care îi vor ajuta în traseul lor academic și profesional:

 • Creativitate și inovație: Taberele și atelierele de Minecraft și cele Roblox sunt mediul propice în care copiii pot construi lumi și jocuri unice folosindu-și imaginația și curiozitatea nativă. Iar programele Digital Creators îi vor învăța să creeze conținut digital estetic și funcțional.
 • Rezolvarea problemelor: Jocurile, provocările și aplicațiile de dezvoltat din cadrul taberelor le oferă copiilor ocazia de a înfrunta provocări și de a găsi soluții creative.
 • Gândirea critică: Copiii învață să analizeze și să evalueze diferite situații și să ia decizii bine fundamentate.
 • Colaborare și comunicare: Jocurile multiplayer și proiectele comune încurajează copiii să lucreze împreună și să comunice eficient cu alții.
 • Programare: Prin experimentarea cu limbaje de programare și motoare de joc, copiii dobândesc competențe tehnice valoroase.

Începând cu jumătatea lunii iunie și până pe 1 septembrie, copiii pot participa la diversele programe Logicamps disponibile în școala Logiscool din apropiere. Acestea variază ca durată de la câteva zile, la mai multe săptămâni în funcție de subiectul abordat. Pentru mai multe informații despre programe și înscriere, citește aici.

Orice copil poate beneficia de cunoștințe și abilități digitale, în funcție de interesele lor personale. Programele de vacanță sunt concepute pentru a se potrivi cu o varietate de niveluri de experiență și interese, oferind copiilor posibilitatea de a explora și a alege domeniul care le stârnește curiozitatea. Fie că este vorba despre conținut digital, crearea de jocuri, robotică sau programare de aplicații, există ceva potrivit pentru fiecare copil.” – Dana Bănică, General Manager Logiscool.

Aceste programe de vacanță oferă o experiență unică, combinând distracția cu învățarea în domeniul digital. Copiii și adolescenții au posibilitatea să exploreze și să se aprofundeze în domenii precum programarea, robotica, designul de jocuri și creația digitală. În același timp, aceste cursuri stimulează gândirea critică, rezolvarea problemelor și creativitatea, abilități esențiale într-o lume în continuă schimbare.

Logicamps sunt concepute pentru a pregăti copiii indiferent de nivelul lor de experiență de la momentul începerii cursului, oferindu-le copiilor o plajă largă de domenii dintre care pot alege ceea ce li se pare lor cel mai interesant. În plus, abilitățile învățate în cadrul programelor de vacanță Logiscool pot fi transferate în alte domenii din științele exacte și nu numai, contribuind la dezvoltarea generală a copiilor.

Părinții și copiii pot alege dintre următoarele programe de vară:

 1. Robotică: participanții învață despre provocările inginerești viitoare, construindu-și proprii roboți cu ajutorul diverselor kituri LEGO.
 2. Creatori Digitali: copiii explorează diferite instrumente și tehnici pentru a începe să-și construiască sau să își îmbunătățească abilitățile de creare de conținut digital: video, imagine, grafică, aplicații sau website-uri.
 3. Roblox: copiii se familiarizează cu Roblox Studio, învățând să-și creeze propriile jocuri și înțelegând elementele de mecanică și design de jocuri.
 4. Minecraft: copiii explorează lumea Minecraft, prin proiecte complexe și foarte interactive, cum ar fi construirea unei baze spațiale, și se folosesc de noțiuni de programare dar și de fizică, geometrie, design de jocuri.
 5. Programare: copiii se familiarizează cu programarea, gândirea algoritmică, designul de jocuri și crearea de aplicații.
 6. Digital Explorer: programe care combină tematici digitale diverse și fiecare zi aduce o nouă aventură, de la roboți și jocuri, până la provocări creative ca editarea video sau designul grafic.

Pentru înscrierea la unul sau mai multe programe de vacanță Logiscool, accesați pagina Logicamps.

De ce conținut digital și jocuri în vacanță, pe lângă drumeții și sporturi?

Sportul și drumețiile se pot îmbina foarte bine în vacanță cu timpul alocat ‘ecranelor’, dacă aceasta înseamnă dezvoltarea aptitudinilor digitale și tehnice, și nu doar timp petrecut pe rețele sociale sau în jocuri.

Logiscool își actualizează în mod constant programele de vacanță pentru a ține pasul cu tendințele și schimbările din domeniul tehnologiei și al educației. Oferim conținut relevant și actual pentru copii și știm să facem să fie și extrem de atractiv pentru ei. Feedbackul de la părinții din România este unul extraordinar – 98,6% respondenți din cei peste 2000 de părinți pe care i-am întrebat în vacanța trecută s-au declarat foarte mulțumiți și mulțumiți de programele noastre de vacanță.” – Dana Bănică, General Manager Logiscool.

Spre deosebire de timpul petrecut pe telefon, activitățile pe care copiii le pot întreprinde cu ajutorul calculatorului sunt de fapt benefice. Diferența este motivația cu care se merge către tehnologie. În timp ce telefonul este scos din obișnuință, plictiseală sau pentru entertainment din buzunar, calculatorul este un mijloc de a crea ceva, de a transforma și de a înțelege.

Deși Generația Alpha sunt nativi digitali, este esențial ca aceștia să învețe să balanseze timpul petrecut în mediul online cu activitățile din viața reală.” – Dana Bănică, General Manager Logiscool.

Programele de vacanță Logiscool sunt concepute având în vedere nevoia copiilor de a se juca și de a socializa. Astfel, pe lângă activitățile digitale și de programare, cursurile includ pauze și activități recreative în aer liber, care permit copiilor să socializeze și să se relaxeze într-un mediu plăcut și sigur.

Un alt aspect deosebit al programelor de vacanță Logiscool este metodologia folosită de acestea. Copiii lucrează în echipe, ceea ce favorizează colaborarea, comunicarea și dezvoltarea abilităților sociale. În plus, programele Logiscool îi ajută pe participanți să înțeleagă cum să utilizeze în mod responsabil și sigur tehnologia, aspect crucial în era digitală.

Scopul nostru este să oferim copiilor și adolescenților o experiență de vacanță care să le deschidă noi orizonturi și să le dezvolte abilitățile digitale într-un mediu creativ și distractiv” – Dana Bănică, General Manager Logiscool.

Diversitatea programelor de vacanță Logiscool permite copiilor să aleagă domeniul care le stârnește interesul și să se bucure de o experiență de învățare într-un mediu distractiv. Această inițiativă oferă oportunitatea perfectă pentru tinerii pasionați de tehnologie să își petreacă vacanța într-un mod creativ și educativ, pregătindu-se astfel pentru viitor. Pentru mai multe informații și înscrieri, accesați site-ul Logiscool.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.