Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța participă la Concursul national Euroscola

0

Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța participă la Concursul national Euroscola, ediția a XII a, 2019- 2020.

Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța se înscrie în 2019, la concursul național Euroscola, organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România și Ministerul Educației Naționale cu 24 de elevi și 2 profesori coordonatori. Echipa își propune informarea a altor elevi, părinți, profesori din Colegiu, din județ, din țară, a membrilor comunității locale cu privire la importanța și rolul educației pornind de la titlul Educația schimbă vieți”. Sub acest generic dorim să aducem în atenție cadrul strategic pentru cooperare europeană în domeniul educației și formării profesionale (ET2020).

Prin campania de informare Flying to the future through education invităm elevii și membrii comunității să conștientizeze rolul esențial pe care educația îl are pentru oricare tânăr. Școala este un spațiu prietenos în care tinerii vin să se descopere, să își găsească parcursul personal spre succes. Tinerii pot găsi modele pozitive în jurul lor valorificând fiecare experiență trăită, învățând oriunde și oricând în vederea asigurării unui parcurs profesional de succes. Sperăm ca tinerii implicați în proiect să devină încrezători în forțele proprii, să manifeste toleranță și deschidere față de cei din jur, optimism, spirit civic, să fie persoane responsabile și autonome.

Mesajul pe care dorim să îl transmitem este Don`t limit your challenges! Use education to challenge your limits!

Pornind de la o poveste de succes despre educație și formare profesională, cea a prof. dr. Olga Duțu, un model pentru tânăra generație, care a fost profesor, directorul Colegiului nostru, Inspector școlar, scriitor care prin întreaga sa carieră reprezintă un model la nivel județean și național, contribuind la bunăstarea comunității, proiectul se va centra pe rolul modelelor și al valorilor în educație.

Euroscola reunește în fiecare an elevi liceeni din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Din băncile Parlamentului European, elevii au șansa unică de a trăi experiența procesului decisional al UE într-un Parliament multilingv al tinerilor. Programul Euroscola permite elevilor să se reunească, să dezbată, să voteze și să adopte rezoluții privind probleme reale. Elevii Colegiului au participat la edițiile din 2015, 2017 și 2018 ale concursului Euroscola.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.