Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania „Îndrăznește să fii mare!” la Costinești! Programe educaționale și 6000 de premii pentru 40.000 de tineri!

0

Îndrăznește să fii mare la Costinești!

Dragi părinți, puteți să petreceți o vară liniștită. Copiii voștri îndrăznesc să fie mari!

Fundația Tineri pentru Tineri lansează campania de vară „Îndrăznește să fii mare!” 2012, campanie de conștientizare adresată tinerilor din România. La fel ca în ultimii 15 ani, în această vară, la Costinești, tinerii care se bucură de vacanță vor avea parte de surprizele pe care Fundația Tineri pentru Tineri le-a pregătit. 110 voluntari din 15 județe vor organiza sesiuni de instruire în domeniul vieții de familie pentru 40.000 de tineri pe plaja din Costinești și pentru 750 elevi care beneficiază de zile de tabără.

Aceștia vor învăța în mod interactiv despre o parte a provocărilor vieții sociale de adult, pornindu-se de la teme referitoare la ”Autocunoaștere și comunicare”, ”Clarificarea valorilor și luarea deciziilor”, ”Echitate de gen, rolurile sexelor și relaționare”, ajungând până la sesiuni despre ”Infecții cu transmitere sexuală”, ”HIV/SIDA”, ”Metode contraceptive” și ”Sarcină și parentalitate”. Tinerii ar putea câștiga unul dintre cele 6000 de premii oferite de Fundație.

„Campania de vară a devenit pentru noi o tradiție și încercăm de fiecare dată să aducem elementul de noutate prin slogan, activități și premii. Am fost, în 2010, Batalionul I Infanterie „Pisica Neagră”, acum revenim în civil și sperăm să aducem noutatea de care tinerii au nevoie în această vară. Ne dorim să ajungem la cât mai mulți tineri, ne-am propus 40.000, însă știm că avem energia de a depăși un simplu indicator de proiect” spune Cosmin Obretin, voluntar Tineri pentru Tineri.

Campania se va desfășura la Costinești între 23 iulie și 27 august, implicând activități pe plajă, la terase, în cluburi, în tabără și la radio. Voluntarii vor vorbi despre Educația pentru Viața de Familie (EVF) și vor oferi premii participanților la activități: genți de plajă, prosoape de plajă, vederi, cărți de joc, tricouri, mici kit-uri pentru zilele toride sau magneți de frigider. În același timp, au fost pregătite pentru această campanie 40.000 de cutiuțe informative despre ceea ce înseamnă cu comportament responsabil și 50.000 de prezervative.

Campania de vară se desfășoară în cadrul proiectului „EVRICA – Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru tinerii din România”, cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul continuă programele pe care Tineri pentru Tineri le desfășoară în România din anii ’90 și prin care adolescenții au acces la informații despre comportamente responsabile în domeniul sănătății reproducerii prin metode inovative și interactive – educația între egali – și la programe structurate de educație pentru viața de familie.

Activitățile desfășurate de Fundația Tineri pentru Tineri vor fi continuate prin programul Educație pentru Viața de Familie derulat în licee de către voluntari, odată cu reînceperea anului școlar.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.