Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

72,3 % dintre profesori spun că nu există grup de acțiune anti bullying în școala lor…

0

În urma unui sondaj realizat de Adfaber, 72,3 % dintre profesori spun că nu există grup de acțiune anti bullying în școala lor, 67 % dintre profesori nu au aflat despre fișa de identificare a violenței psihologice bullying. Iar 48,5 % spun că nu există cazuri de bullying în școală, respondenții care afirma asta fiind în majoritate și cei care au răspuns negativ și la cunoașterea instrumentelor de identificare.

 

În zilele noastre bullying-ul ia naștere sau ajunge adesea în online, cei mici publicând sau fiind publicați pe rețelele de socializare în ipostaze cel puțin neplăcute. În acest articol vom prezenta ce acțiuni se iau pentru a ajuta copiii să evite pericolele.

Cum sunt ajutați copiii care sunt în pericol pe internet

Internetul este o sursă bună pentru teme, proiecte, socializare, iar în anul în care totul s-a mutat în online, copiii au avut nevoie de internet, de siguranță și de reducerea cazurilor de bullying mai mult ca niciodată. Astfel, mulți au înțeles că întrebarea ce caută copiii pe internet se poate transforma în cum putem ajuta copiii care navighează pe internet. Iar răspunsul a adus împreună, în cadrul proiectului Eroii Internetului organizat de Adfaber cu sprijinul Google: 

 • instituții, 
 • profesori, 
 • părinți, 
 • psihologi, 
 • inspectori școlari, 
 • oameni implicați în educație, 
 • vedete.

Eroii Internetului oferă resurse gratuite pentru părinți, profesori și elevi, iar parte din componentele proiectului sunt:

 • traininguri despre siguranța online pentru profesori,
 • o programă despre siguranța online,
 • jocuri pentru copii,
 • webinar pentru părinți despre siguranța online a familiei,
 • Maratonul Siguranței Online – o serie de interviuri cu experți din diferite domenii: 

Elisabeta Moraru – country manager Google, Ligia Deca – Consilierul Prezidențial pentru Educație și Cercetare, Nadia Tătaru – co-fondator Itsy Bitsy, Andreea Jantea – subinspector Poliția Română, Anca Zăvoianu – profesor învățământ primar, Gabriela Maalouf – psiholog,

 • emisiunea pentru copii Eroii Internetului, realizată împreună cu Itsy Bitsy,
 • competiția națională Eroii Internetului în cadrul căreia elevii din clasele 0-VIII au creat campanii de promovare a siguranței online,
 • vizite la școli în cadrul cărora echipa Adfaber a discutat cu elevii și profesorii despre siguranța online. 

Acest proiect a fost extrem de bine primit, mai ales în condițiile în care 7 din 10 copii susțin că ei sau prietenii lor au fost victime ale cyberbullyingului

Peste 100.000 de elevi au beneficiat de lecții despre siguranța online

La trainingul gratuit pentru profesori organizat de Adfaber s-au înscris peste 17000, iar aproape 15000 au participat. Profesorii au studiat siguranța online în timpul lor liber, au prezentat la clase în baza unei programe, iar peste 100.000 de elevi au beneficiat de resursele proiectului Eroii Internetului. 

Proiectul Eroii Internetului va continua și anul următor, iar Asociația Adfaber îi invită pe toți cei interesați de proiect să se alăture! Fie că ești părinte, copil, o persoană interesată de siguranța copiilor sau profesor, solicită informații sau implică-te în proiectul Eroii Internetului contactând direct Asociația Adfaber. 

Prin acest proiect, copiii învață că tot ce postează pe internet va rămâne pe internet, că acțiunile lor pot să rănească sau să ajute alți copii și află elemente despre siguranța online care sunt necesare pentru întreaga familie. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.