Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Techcelerator lansează cea de-a doua ediție NEXTFintech, cel mai extins program de accelerare dedicat start-up-urilor FinTech și SaaS

0

Mentori de la Fintech OS, Qualitance, Mastercard, Elevator Ventures, Citi Commercial Bank

  • NEXT Fintech – cel mai extins program de bootcamp-uri și workshop-uri ce oferă mentorat start-up-urilor, pornind de la customer discovery, identificarea și înțelegerea pieței vizate și până la realizarea de parteneriate comerciale și atragerea de finanțări
  • Până la 10 start-up-uri fintech selectate
  • 20 ianuarie 2022 data limită de înscriere
  • 10 module de mentorat intensiv
  • Mentori de la FintechOS, Qualitance, Mastercard, Stripe, Elevator Ventures & Citi Commercial Bank, IBM

București, România, 25 Noiembrie 2021: Techcelerator, cel mai activ accelerator din România pentru startup-uri de tehnologie, lansează o nouă ediție a NEXT Fintech, program de accelerare derulat cu sprijnul Google pentru Startups, GapMinder VC, Stripe, Seedblink, TechAngels, Asociația RoFintech, Romania Tech Startups Association – ROTSA.

Vor fi selectate pana la 10 start-up-uri Fintech și SaaS aflate în creștere, cu MVP gata de lansare sau în faza de testare beta. Start-up-urile trebuie să prezinte produse digitale fezabile, cu o nevoie validată pe piață și potențial de extindere rapidă pe piețele internaționale. În plus, start-up-urile trebuie să dispună de o echipă solidă, pasionată și cu capacitate de execuție.

Înscrierile la noua ediție a programului de accelerare NEXT Fintech au loc aici. Data limită de înscriere este 20 ianuarie. Programul se va desfășura în perioada 25 ianuarie – 25 martie, și va include 10 module de mentorat intensiv: vânzări, matchmaking cu instituții financiare din regiune, marketing de produs, strategii de tranziție către piața internațională și pregătirea pentru atragerea de investiții, matchmaking cu investitori și fonduri de investiții.

Modulele de mentorat vor fi susținute de peste 20 de mentori regionali și global – experți și investitori din domeniul bancar, business development, reprezentanți ai furnizorilor globali de tehnologie, ai unicornilor FinTech din Europa – printre care se numără: Radu Cătălin Ionescu – Director Product Management, Mastercard, Dragoș Ciobanu – Tech and Digital Client Segment Head CE Cluster, Citi Commercial Bank, Suleiman Arabiat – Senior Investment Manager, Elevator Ventures, Sergiu Negut – Co-Fondator Fintech OS, Mike Parsons – CEO Qualitance, Irina Nicoleta Scarlat – Chief Growth Officer, Bitpanda, Petr Baron – CEO TBI Bank, Alexandru Bita – Chief Technology Innovation Officer, Libra Internet Bank.

Astfel, NEXT Fintech devine cel mai extins program de bootcamp-uri și workshop-uri ce oferă mentorat start-up-urilor pornind de la customer discovery / identificarea și înțelegerea pieței vizate și până la realizarea de parteneriate comerciale si atragerea de finantari. Start-up-urile participante vor avea oportunitatea de a stabili parteneriate cu bănci și jucători regionali și globali din FinTech și tehnologie. Pe parcursul programului, startup-urile cu tracțiune comercială vor fi expuse partenerilor investiționali ai programului pentru atragerea rundelor de investiții de tip pre-Seed si Seed.

Europa de Sud-Est este un teren fertil pentru startup-urile FinTech, datorită pepinierei sale de talente din domeniul tehnic și a ritmului rapid de evoluție a economiei statelor din regiune. Am asistat aici la apariția multor business-uri sofisticate în domeniul tech, care, la rândul lor, au stimulat apariția VC-urilor la nivel local și au atras VC-uri din întreaga lume să investească în Europa de Sud-Est. Elevator Ventures lucrează împreună cu rețeaua RBI pentru a face posibilă scalarea internațională a acestor business-uri FinTech. Din regiune, pentru regiune. Suntem un fond tânăr, dar am avut deja un exit, ceea ce stă mărturie a forței ESE și este un motiv în plus să ne dublăm eforturile. Astfel de programe și-au dovedit în repetate rânduri capacitatea de a forma antreprenori talentați într-un ecosistem VC, devenind, astfel, platforma de lansare pentru povești de succes transformatoare”, declară Suleiman Arabiat, Senior Investment Manager, Elevator Ventures, mentor în cadrul programului.

Interesul Citi Commercial Bank pentru startup-urile fintech este semnificativ și în creștere. Fintech-urile oferă expertiză în soluții digitale avansate și mediul de lucru agil, foarte necesară construirea de întreprinderi digitale de succes. În același timp, fintech-urile pot beneficia de experiența și de rețeaua globală solidă pe care Citi le aduce la masă, la care se adaugă zeci de ani de experiență în afaceri la nivel mondial. Scopul nostru este să facem din parteneriatele de colaborare cu inovatorii fintech un triplu câștig: un câștig pentru clienții noștri, un câștig pentru partenerii noștri și, în cele din urmă, un câștig pentru Citi”, declară Dragoș Ciobanu,Tech and Digital Client Segment Head CE Cluster, Citi Commercial Bank

„Inovația financiară generează oportunități semnificative la nivel societal, stimulând dezvoltarea de noi produse și servicii financiare, noi moduri de lucru și, totodată, noi mijloace de comunicare cu clienții și consumatorii. Fintech-urile au devenit un motor al inovației în domeniul financiar, ajutând companiile să rămână competitive și relevante. Mastercard este recunoscut ca partenerul preferat al fintech-urilor din Europa, sprijinindu-le să se dezvolte la următorul nivel prin platforma Mastercard Accelerate și cele patru programe asociate: Fintech Express, Start Path, Engage și Developers. Techcelerator asigură o platformă valoroasă pentru ecosistemul local de startup-uri și pentru avansul digitalizării și mă bucur să fiu alături, ca mentor, de proiectele înscrise în cadrul programului”, spune Radu Cătălin Ionescu, Director Product Management, Mastercard.

NextFintech are scopul de a oferi susținere startup-urilor Fintech și SaaS, pentru ca acestea

să-și scaleze business-ul prin parteneriate strategice, să cunoască investitori din regiune, să atingă faza de hypergrowth și să se întâlnească cu reglementatori și cu reprezentanți din mediul financiar.

***

Despre Techcelerator

Techcelerator este acceleratorul care se adresează startup-urilor de tehnologie din România și Europa de Sud Est. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri si atrage co-investors pentru dezvoltarea companiilor hightech aflate în faza de accelerare si post-accelerare. Sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, B2B SaaS, eHealth, PropTech, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală și altele. Techcelerator beneficiază de suportul strategic oferit de GapMinder Venture Partners și colaborează și cu alți investitori locali și europeni pentru a susține ecosistemul tech din Romania si Europa de Sud Est. Techcelerator a susținut cu succes peste 50 de startup-uri de-a lungul rundelor de accelerare anterioare, dar și prin diferite programe de suport, organizate de acesta sau în parteneriat cu alte entități din ecosistem. În cei trei ani de la lansare, companiile din portofoliul Techcelerator au beneficiat de o investiție totală de peste 5 milioane de euro din rundele de investiții atrase până acum.

Despre GapMinder Venture Partners BV
GapMinder este un fond de capital de risc de 50 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo sau Planable. GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020. 

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În

România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.