Rompetrol, partenerul SMURD de patru ani

1

Grupul Rompetrol sprijină şi în 2013 activitatea serviciului medical de urgență din România prin implementarea a două proiecte noi, asigurând pe de o parte combustibil necesar intervenţiior aeriene ale SMURD, iar pe de altă parte contribuind la înfiinţarea unui centru regional de pregătire pentru salvatori, în zona Dobrogea.

arafat smurd si rompetrolPrin aceste două proiecte în domeniul sănătăţii, mai exact contribuţia pentru intervenţiile SMURD pe cale aeriană, cât şi sprijinul acordat pentru  înfiinţarea  unui centru de formare pentru salvatorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, Grupul Rompetrol îşi reconfirmă angajamentul faţă de societate. Peste 4.000 de persoane rănite au fost ajutate şi prin contribuţia noastră în ultimii patru ani de parteneriat, iar acest fapt ne motivează să continuăm să ne implicăm în susţinerea şi sprijinirea salvatorilor, fie oameni sau instituţii.” – a declarat Sorin Graure, director general Rompetrol Rafinare.

În cadrul colaborării cu Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) și Inspectoratul General de Aviație, Grupul Rompetrol, prin Rompetrol Rafinare- cel mai mare agent economic din judeţul Constanţa- asigură combustibil Jet A 1 pentru operarea elicopterelor implicate în misiuni aeromedicale la punctele de operare din Bucureşti şi Târgu Mureş.

Parteneriatul încheiat cu Rompetrol, începând cu anul 2009, a reprezentat un sprijin foarte important acordat activității aero-medicale desfășurate de SMURD, prin Inspectoratul General de Aviație. Prin intermediul acestei colaborări reușim să intervenim unde și când este nevoie și putem susține, în continuare, misiunea zilnica a SMURD și anume aceea de a salva pacienții aflați în stare critică, ce au nevoie de o intervenție calificată, la cele mai înalte standarde profesionale.” – a menţionat Dr. Raed Arafat, Preşedinte Consiliu Director – Fundaţia pentru SMURD, prezent la eveniment.

 La rândul său, Gral. Dorel Grădinaru, şeful Inspectoratului General de Aviaţie a precizat faptul că „prin intermediul acestei colaborări atât de importante, Inspectoratul General de Aviaţie, în calitate de operator al misiunilor aeromedicale SMURD, va reuşi să ducă la îndeplinire cu succes misiunile de salvare. În acest sens, adresez sincere mulţumiri pentru implicarea şi sprijinul constant oferite de partenerii noştri”.

Începând cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a efectuat intervenţii aeriene de urgenţă la nivel naţional, contribuind astfel la transportarea şi salvarea a peste 4.000 de persoane care solicitau ajutor medical de urgenţă. La celor doua puncte de operare aeromedicală beneficiare ale sponsorizării acordate de Grupul Rompetrol, în 2012 au fost efectuate 1286 intervenţii aeromedicale însumând 2413 ore de zbor, în creştere comparativ cu 2011 când au fost înregistrate 978 intervenţii însumând peste 1500 ore de zbor.

Proiectul privind amenajarea centrului de formare și pregătire în primul ajutor calificat și descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța a beneficiat în 2012 de sprijinul financiar în valoare de 80.000 RON, din partea Grupului Rompetrol, suport asigurat prin programul Împreună pentru fiecare. Pe lângă lucrările de amenajare a spaţiului necesar acestui centru – finalizate în martie 2013 -,  au fost create condiţii şi pentru cazarea temporară a personalului medical și non-medical implicat în misiunile ISUJ Constanța și în zona de sud a țării (jud. Tulcea, Ialomița și Călărași). Beneficiarii direcți sunt pompierii din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi, serviciile voluntare şi personalul operatorilor economici care deţin serviciu privat pentru situaţii de urgenţă ori elevii care optează pentru instruirea în acordarea primului ajutor medical.

În lupta cu secundele, cunoştinţele şi abilităţile deprinse de colegii noştri la cursurile susţinute în cadrul Centrului de Pregătire şi Formare în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă, se vor dovedi instrumente esenţiale pentru creşterea şansei la viaţă a semenilor care au nevoie de ajutor”, a rostit în alocuţiunea de deschidere inspectorul general al IGSU, general de brigadă dr. Ioan Baş.

Cele două proiecte de sănătate au fost realizate prin platforma de CSR a Grupului Rompetrol Energia vine din suflet ce vizează investiții în doua sectoare esențiale ale societății – sănătate și protecția mediului. Încă de la lansarea acesteia în 2009 Grupul a investit peste 5 milioane USD în proiecte menite să contribuie la dezvoltarea comunităților locale (71 de proiecte prin programul național Împreună pentru fiecare) și parteneriate de susținere a societății civile sau culturii (Gala Societății Civile, Festivalul Național George Enescu).

 

Despre Rompetrol:

Grupul Rompetrol NV. este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, desfăşurându-şi activitatea în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. Grupul intenţionează să devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane.

Despre Fundaţia pentru SMURD:

Fundaţia pentru SMURD îşi doreşte să contribuie, prin promovarea principiilor transparenţei şi  profesionalismului, la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor care locuiesc şi muncesc în România. Activitatea sa se concentrează pe sprijinirea activităţii SMURD şi, implicit, dezvoltării unui sistem naţional integrat de asistenţă medicală, tehnică de urgenţă şi prim ajutor puternic (prin parteneriate durabile între diverse instituţii ale statului şi companii responsabile şi dornice să se implice).

Despre Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a fost înfiinţat în 15 decembrie 2004, conform H.G.R. 1490 din anul 2004, modificată şi completată de H.G.R. 1514 din anul 2005, prin fuziunea Comandamentului Protecţiei Civile şi Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonata Ministerului Administraţiei şi Internelor. La nivel naţional IGSU coordonează toate organizaţiile implicate în managementul situaţiilor de urgenţă, în concordanţă cu principiile existente pe plan internaţional, specifice ONU, NATO, UE şi altor organisme la care România este parte.

Despre Inspectoratul General de Aviaţie:

Inspectoratul General de Aviaţie este structura componentă a Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al Ministerului Administraţiei şi Internelor, specializată în executarea misiunilor de zbor, operative sau cu caracter umanitar, independent sau în cooperare, în sprijinul structurilor M.A.I. sau al comunităţii. În calitate de operator aerian pentru S.M.U.R.D., IGAv îşi desfăşoară activitatea în baza O.U.G. nr. 126/2003, prin Punctele de operare aeromedicală, situate la Bucureşti, Târgu Mureş, Arad şi Iaşi. Specificul misiunilor executate vizează transportul medical aerian de urgenţă, precum şi intervenţii la faţa locului în cazul evenimentelor de o gravitate deosebită.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    N-aveam idee ca Rompetrol este partenerul Smurd de 4 ani. Foarte bine ca se implica in asemenea proiecte.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.