Românii se pot înscrie gratuit la o serie workshop-uri pentru carieră

0

Pe parcursul a două luni, Septembrie și Octombrie, românii au ocazia să participe la o serie de evenimente gratuite pentru evoluția în carieră.

Career Shift a deschis înscrierile pentru mai multe workshop-uri online și, până în acest moment, au fost înregistrați deja peste 3000 de înscriși.

Evenimentele sunt gândite ca ateliere practice, menite să ofere informații utile, discuții inspiraționale, numeroase resurse și instrumente pe care oamenii le pot pune în practică pentru a se dezvolta, atât profesional, cât și personal. Subiectele abordate sunt extrem de relevante pentru contextul actual din piața muncii, caracterizat printr-o puternică dinamică, inflație, numeroase demisii și nevoi de schimbare, schimbări de job-uri, niveluri crescute de stres și chiar burnout.

Evenimentele au loc online, pe Zoom. Participarea este gratuită și presupune completarea unui formular de înscriere ce poate fi găsit aici: https://careershift.ro/evenimente.

În cadrul acestor workshop-uri, participanții vor învăța mai multe despre cum să-și construiască CV-ul perfect, care să îi scoată din mulțime și să le crească șansele de a obține interviuri și job-ul dorit. Vor descoperi ce înseamnă echilibrul în carieră dintr-o perspectivă științifică, cum funcționează creierul uman când vine vorba de a lua decizii bune în carieră, cum își pot construi job-ul dorit sau cum își găsesc sensul în carieră.

De asemenea, participanții vor avea oportunitatea să afle mai multe despre piața de coaching și coachingul de carieră, ca nișă, întrucât acest domeniu a cunoscut o puternică dezvoltare în ultimii ani și vine cu numeroase oportunități. În prezent, românii sunt din ce în ce mai deschiși să lucreze cu un coach, să urmeze programe de coaching de grup, dar și să urmeze ei înșiși o carieră în coaching.

În ultimii doi ani, discuția despre cariere și muncă s-a schimbat enorm, iar oamenii încep să-și regândească valorile, nevoile, felul în care își trăiesc viața, echilibrul între muncă și timp liber. Românii se uită mai conștient la ce își doresc cu adevărat, mai ales în contextul pandemiei și al unor fenomene de burnout, Marea Demisionare/Resuffle (Great Resignation/Rearanjare) sau, mai nou, Demisia Tăcută (Quiet Quitting). Învață să pună bariere, să se protejeze mai mult, mulți dintre ei doresc să lucreze de acasă și să aibă program flexibil. Caută sens și contribuție, investesc mai mult în ei și într-o carieră care să le aducă mai multe satisfacții.

De obicei, cariera ne ocupă peste două treimi din viața activă. De la momentul în care o persoană ajunge să câștige peste nevoile de bază, urmează o altă criză. Cea de sens și de contribuție. Avem o motivație intrinsecă de a lăsa ceva în urmă, de a avea un impact pozitiv în lume sau în viețile altor oameni. De aceea, este important să ne asumăm acest drum al carierei și să lucrăm conștient la a găsi ceva care să se potrivească valorilor noastre.“ Mihai Zânt, Co-fondator Career Shift, Executive Coach & International Trainer.

Despre Career Shift

CareerShift.ro este o comunitate cu experti si resurse pentru cariera care susțin procese complete de evoluție și schimbări profesionale. Echipa îmbină mulți ani de experiență în coaching și training a unei echipe de profesioniști (traineri cu background științific, de business, HR, consultanță și coaching în Europa). Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul careershift.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.