Oportunități gratuite pentru tinerii NEETs

0

Proiectul „JobDirect pentru tinerii NEETs” este dedicat integrării pe piaţa muncii a tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de anicare nu sunt angajați, nu urmează o formă de educație sau un program de formare profesională (NEETs) şi oferă oportunități de îmbunătățire a competențelor, cunoștințelor și experiențelor profesionale prin stagii de lucru și învățare în medii profesionale din Italia și România.

Tinerii vor avea şansa să plece pentru două luni într-o mobilitate în Italia – Milano şi Torino (cu toate costurile acoperite), unde, pe lângă activităţile profesionale, vor beneficia de activități sociale, recreative și culturale, totul sub îndrumarea specialiștilor noștri din România și Italia.

Un pachet integrat de servicii gratuite

Etapa de pregătire:
✅ Tinerii vor avea șansa să învețe italiana de la zero
✅ Vor face cursuri de competențe digitale
✅ Vor fi ghidați în permanență de echipa noastră de specialiști din România și din Italia.
✅ Vor beneficia de evaluări vocaționale, cu baterii de teste dedicate

Etapa de mobilitate
✅ În Italia, vor avea tot ce trebuie pentru a se simți ca acasă – cazarea și masa este asigurată prin proiect
✅ Vor învăța o meserie într-unul dintre cele mai vibrante orașe ale Italiei – Milano sau Torino – locuri unde istoria se îmbină cu inovația. Iar în weekend vor avea activități sociale, culturale și recreative
✅ Vor face activități variate, în medii de lucru potrivite abilităților pe care le au: HORECA, activități educative cu copiii, hipoterapie, marketing, comunicare, VR, turism, call-center, bucătărie italiană, grădinărit și altele.

Etapa de follow-up
✅ La întoarcerea în România, tinerii vor primi tot sprijinul necesar pentru a-și găsi un loc de muncă (consiliere și orientare profesională, mediere pe piața muncii, jobcoaching)

Termen limită pentru înscrieri: duminică, 17 martie 2024

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.