Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La Timisoara se face schimb de produse! Lansare TrocusPocus, www.trocuspocus.ro

1

La data de 1 octombrie s-a lansat TrocusPocus, o initiative web pornita din Timisoara si care are ca obiect incurajarea schimburilor de produse- www.trocuspocus.ro

Pe ceea ce tie nu iti mai place, poti obtine alte lucruri utile”- aceasta este ideea de la care au plecat realizatorii.

Si de ce nu? Multi avem aparate foto, biciclete, autoturisme, piese, mobilier, telefoane mobile, carti, seturi de schi , aparate foto si  electrocasnice de penultima generatie care s-au tot adunat….In schimb putem primi alte obiecte pe care ni le-am dori, dar pe care preferam sa nu dam bani prin magazine.

Pornind de la concepte simple ca si reciclarea bunurilor uzate,  oferirea unei alternative sanatoase la idea de consum, realizarea unor economii- TrocusPocus isi propune sa redea valoare si demnitate bunurilor pe care multi dintre noi le tinem stivuite prin casa, fara sa le dam o utilizare.

Pentru a initia schimburi, trebuie urmate cateva reguli simple:

1)  Te inregistrezi cu un cont

2) Iti populezi taraba cu bunuri pe care vrei sa le oferi la schimb

3) Navighezi pe pagina principal, alegi bunuri pe care ai dori sa le obtii si oferi in schimb ceva de la tine din lada sau

4)      Astepti sa primesti oferte concrete pentru bunurile puse de tine pe site.

La final, totul se sfarseste printr-o intalnire si un schimb intre detinatorii de bunuri, pe care siteul ii pune in contact direct.

Toamna asta ne va arata ca Trocul e la putere!

www.trocuspocus.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.