Investiția susține extinderea evoMAG pe piețele online din România și internaționale și accelerarea dezvoltării în offline, prin inaugurarea a două noi showroom-uri
-
evoMAG estimează o cifră de afaceri de circa 40 de milioane de euro în 2022
evoMAG atrage o investiție de 2 milioane de euro de la Catalyst România, una dintre cele mai importante firme de capital de risc axate pe tehnologie din România, în demersul de a susține dezvoltarea accelerată a companiei. Investiția atrasă este prima de anvergură pentru evoMAG și confirmă parcursul bun al companiei în cei 17 ani de existență în piața de eCommerce din România, validează și sprijină strategia de dezvoltare pe termen lung a magazinului online.
„Infuzia de capital ne va permite să ducem evoMAG la un nou nivel de dezvoltare, atât pe piața din România, în online și offline, dar și în afara țării. Ne bucurăm că am atras alături de noi un partener puternic, cu experiență în industria eCommerce, care să sprijine transformarea evoMAG și care ne împărtășește viziunea de dezvoltare”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.
Investiția atrasă va susține extinderea evoMAG pe piețele online din România și la nivel internațional, prin prezența în cât mai multe platforme marketplace relevante, accelerarea dezvoltării în offline, prin inaugurarea a două showroom-uri evoMAG, în următorii doi ani, precum și dublarea anuală a portofoliului de produse în următorii 3 ani, implicit, dezvoltarea de noi categorii de produse, extinderea spațiului de depozitare și eficientizarea proceselor operaționale pentru a susține creșterea anticipată.
„Mihai Pătrașcu și echipa lui au reușit, prin puterile proprii, să construiască în ultimii 17 ani o companie de top în eCommerce-ul românesc, dovedind agilitate, inovație continuă și punând, întotdeauna, clientul în prim-plan. Suntem bucuroși să ne alăturăm poveștii evoMAG și credem că, împreună, vom reuși să acceleram planurile de dezvoltare ale companiei”, spune Alin Stanciu, Partner, Catalyst România.
Anul trecut, evoMAG a înregistrat vânzări de 34 de milioane de euro, în creștere față de 2020, când compania a marcat un avans de 46% – cel mai mare din ultimii ani, într-o perioadă atipică și pe fondul accelerării comerțului online la nivel general. Analizând evoluția evoMAG din ultimii 2 ani, compania a avut o creștere anuală medie de 25%.
Compania mizează, în 2022, pe o cifră de afaceri de aproximativ 40 de milioane de euro, cu vârfuri de vânzări în categoriile telefoane mobile, televizoare, componente PC și vehicule electrice. Produsele pentru casă și grădină reprezintă o categorie aparte, pentru care evoMAG estimează o creștere semnificativă anul acesta.
Pentru a susține creșterea vânzărilor, evoMAG va investi, anul acesta, în diminuarea duratei de livrare a produselor. În prezent, 90% din totalul comenzilor sunt livrate în cel mult 24 de ore de la plasarea comenzii, la finalul anului, ținta evoMAG este ca peste 95% din toate comenzile să fie livrate în 24 de ore, restul în maximum 48 de ore.
Având ca obiective dublarea portofoliului de produse și diminuarea duratei de livrare a comenzilor, evoMAG vizează creșterea echipei la peste 100 de angajați. Până la finalul anului, evoMAG își propune să recruteze noi colegi în poziții și în departamente cheie, precum: depozit, relații clienți, documentare, marketing, programare, showroom, product management.
Despre evoMAG:
evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerț electronic din România. Magazinul online comercializează zeci de mii de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, sport & fitness (printre care și trotinete și accesorii pentru trotinete) și pentru casă și grădină, iar anul trecut a deschis primul service pentru trotinete electrice, devenind primul magazin online din România care oferă un astfel de serviciu.
evoMAG.ro este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane, iar peste 80% dintre clienți ar recomanda magazinul pentru calitatea serviciilor oferite.
evoMAG, companie cu capital 100% românesc, a fost fondată de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general.
Despre Catalyst România:
Catalyst România este fund managerul care a lansat, în 2012, primul fond de private equity și venture capital destinat României și finanțat prin JEREMIE. Managerul de fond va viza cu prioritate investiții în sectoare cu creștere rapidă, inclusiv Tehnologie&Internet, Media&Comunicații și Servicii de tehnologie. Echipa va asigura capital de creștere companiilor care sunt sau pot deveni lideri regionali sau jucători globali. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să vizitați www.catalystromania.com. Catalyst Romania Fund II SCSp (“Catalyst Romania” sau “Catalyst Romania Fund II”) este un fond de investiții alternative administrat de Catalyst II GP S.à.r.l. acționând ca un administrator de fond de investiții alternativ, ambele companii fiind organizate în conformitate cu legea luxemburgheză.
Despre InnovFin Equity și JEREMIE Holding Romania
Catalyst Romania Fund II este susținut de (i) JEREMIE Holding Fund Romania, un program de investiții între FEI și Guvernul României prin care FEI acționează în numele și în beneficiul final al Guvernului României și investește refluxurile generate de operațiunile implementate în cadrul JEREMIE Holding Fund Romania în perioada de eligibilitate 2007-2013 și (ii) InnovFin Equity, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Instrumentelor Financiare Orizont 2020 și Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS) înființat în cadrul Planului de Investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a sprijini finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană și de a asigura un acces sporit la finanțare.
Despre FEI
Fondul European de Investiții face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa centrală este de a sprijini microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din Europa prin acces la finanțare. FEI dezvoltă instrumente de capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare, care vizează în mod specific acest segment de piață. Prin rolul său, FEI promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii și ocupării forței de muncă.