Cu o strategie puternică de dezvoltare în România, PENNY începe lucrările la noul depozit din Mihăilești, județul Giurgiu

0

PENNY România anunță începerea lucrărilor la cel mai nou depozit PENNY din țară, situat în Mihăilești, județul Giurgiu. Acesta va fi cel de-al cincilea depozit PENNY din România, după cele din Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași.

Cu o investiție semnificativă de 35 de milioane de euro, proiectul este programat să fie finalizat în 2025 și propune un nou standard în ceea ce privește eficiența operațională și sustenabilitatea.

Noul depozit din Mihăilești se va întinde pe o suprafață de 22.000 mp la sol, pe un teren de 120.000 mp, și va avea o echipă formată din aproximativ 200 de colegi. Acesta va integra cele mai avansate tehnologii și soluții de eficiență energetică, în conformitate cu standardele de sustenabilitate ale grupului REWE. Printre cele mai notabile caracteristici se numără instalarea de panouri fotovoltaice și utilizarea unui sistem de încălzire care recuperează căldura de la frig, alături de pompe de căldură de la sistemul de frig industrial. Astfel, noul depozit va atinge neutralitatea CO2 atât la nivelul încălzirii, cât și al răcirii ambientale, eliminând necesitatea utilizării freonului și asigurând un impact minim asupra mediului.

Odată funcțional, depozitul va deservi 70 de magazine până la finalul anului 2025 și 100 de magazine până la finalul lui 2027.

Astăzi, PENNY are 4 centre logistice situate strategic în diverse regiuni ale țării: Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași. 

Depozitul din Ștefăneștii de Jos are o suprafață de 22.000 m2, asigurând o capacitate optimă de depozitare și manipulare a produselor. Depozitul din Turda dispune de o suprafață de 23.000 m2. Cu o suprafață recent extinsă, de 24.000 m2, depozitul din Bacău este un punct strategic important în lanțul de distribuție PENNY și asigură o gestionare eficientă a unor volume foarte mari de marfă. 

Nu în ultimul rând, depozitul din Filiași, cel mai recent deschis în România, cu o suprafață de 23.000 m2, este certificat conform standardului internațional BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Acest standard evaluează o gamă variată de aspecte legate de mediu, precum consumul de energie, gestionarea apei, materialele utilizate, siguranța și confortul ocupanților, poluarea și impactul asupra mediului înconjurător. 

Planurile logistice sunt parte a unui angajament financiar substanțial de 1 miliard de euro, care va contribui la creșterea rețelei PENNY până la un total de 619 magazine și 6 depozite regionale până în 2029.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.