Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cel mai mare parc de centrale eoliene din lume!

1

Vesti bune pentru Romania! Energia eoliana din Dobrogea atrage investitorii! Compania spaniola Iberdrola SA are planuri pentru constructia a 50 de parcuri de centrale eoliene!

Redam in continuare articolul in limba engleza publicat de sfgate.com (Multumim Vali pentru link!)

„April 19 (Bloomberg) — Iberdrola SA plans to build 50 wind parks in Romania in what would be the world’s largest land-based wind-energy development.

Aiming to supply electricity to almost 1 million homes, the Spanish company acquired development rights from the Romanian government to build 1,500 megawatts of capacity through 2017, its Iberdrola Renovables SA unit said today in a statement.

In less than a decade, Bilbao-based Iberdrola expanded a Spanish wind business into more than 10 new markets including the U.S., the U.K., Poland and Hungary to be the world leader in low-carbon power generation from the wind, followed by Florida-based FPL Group Inc. and China Guodian Corp. of Beijing, according to Bloomberg New Energy Finance.

„This permission will permit Iberdrola Renovables to develop the Dobrogea Project, the most ambitious developed yet in the world,” the company said.”

(foto Florin Ghindă, Bulgaria 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.