Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

200 de turbine eoliene pentru Dobrogea, marca Enel Green Power

0

Potenţialul de energie verde este destul de ridicat în România. Un nou argument în acest sens este dat şi de planurile de investiţii ale companiei Enel. În 5 ani compania Enel va deţine o „pădure” de eoliene de 200 de turbine în Dobrogea. Aceste centrale vor putea alimenta cu energie verde circa 365.000 de case, potrivit ZF.ro

„Creştem foarte ra­pid pe acest segment. Deja avem 64 MW montaţi, iar planurile noastre vizează montarea a 400 MW în intervalul 2011-2015. Acest lucru presupune investiţii de circa 500 mil. euro”, a decla­rat Francesco Starace, directorul Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă din cadrul gru­pu­lui italian.

Până în acest moment, Enel a anunţat punerea în funcţiune a două parcuri eoliene în zona judeţului Tulcea, care au o capacitate cumulată de 64 MW. Pentru cele două parcuri, compania a folosit turbine de 2 MW, ceea ce înseamnă ca la finalul anului 2015, dacă va fi păstrată această tehnologie, italienii ar putea „planta” în zona Dobrogei circa 200 de turbine eoliene. Ţinând cont de randamentele anuale ale investiţiilor în energia eoliană, care se ridică la circa 25%-30%, în 2015, cu toată capacitatea pe care italienii au anunţat-o, grupul ar putea alimenta anual circa 365.000 de case, cu un consum mediu lunar de 200 kWh.

Mai multe informaţii pe ZF.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.