Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1 milion de euro, investitia „verde” de la Lipova

6

Investiţie de 1 milion de euro pentru un sistem de gestionare a deşeurilor la Lipova.

În zona turistică Lipova este în curs de implementare un sistem de de gestionare a deşeurilor menajere! Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea sistemului de gestionare a deşeurilor în oraşul Lipova şi comunele Păuliş, Ghioroc şi Zăbrani, prin realizarea unui sistem organizat şi eficient de colectare selectivă, sortare şi transport a deşeurilor.

Valoarea totală a proiectului este de 938.545 euro, din care contribuţia Uniunii Europene este de 88% (825.920 euro), iar 112.625 euro (12%) reprezintă contribuţia partenerilor anunţă realitatea.net

Lipova Wikipedia

lipova-copac„Lipova (în maghiară Lippa) este un oraş în judeţul Arad, Banat şi Crişana, România, alcătuit din reuniunea a trei vechi localităţi: Radna şi Şoimoş, pe malul drept al Mureşului, şi Lipova pe malul stâng al acestuia. Are o populaţie de 11.236 locuitori.
Prima atestare documentară a oraşului Lipova datează din anul 1314 sub denumirea de Lipva. În anul 1324 aşezarea este menţionată sub denumirea de castellanus de Lypua, topic ce reflectă caracterul fortificat al aşezării de la acea vreme.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

6 comentarii

 1. Pingback: Tweets that mention 1 milion de euro, investitia “verde” de la Lipova - RomaniaPozitiva -- Topsy.com

 2. avatar
  Cristina Boicu on

  Ma bucur sa aud de asa initiative la Lipova!!
  de mult nu s-a mai facut ceva constructiv acolo, acum recent am vazut ca au demarat si un proiect de refacere a drumului Lipova-Timisoara, tot din bai Europeni.

 3. avatar
  DEHELEAN DOREL on

  Dar in cea ce priveste atragerea de investitori strategici in vederea creerii de locuri de munca putem zice ‘ ioc ‘

 4. avatar

  de ce mama dracui trebuie sa specificati si in limba maghiara cum se spune lipova, sunteti de toata jena, in rest totul e f bine.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.