Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Mondiala de Lupta impotriva HIV/SIDA

0

Ziua Mondiala de Lupta impotriva HIV/SIDA sarbatorita de organizatiile neguvernamentale din Constanta

In aceasta perioada tarile din Europa organizeaza ”Saptamana de testare HIV „ (22-29 noiembrie) care are drept scop determinarea unui numar cat mai mare de persoane sa afle daca sunt infectate sau nu, pentru a reduce numarul de diagnostice tarzii. Aceasta actiune precede Ziua Mondiala de Lupta impotriva HIV/SIDA, care se sarbatoreste pe 1 decembrie. In judetul Constanta, cu aceasta ocazie Fundatia Baylor se alatura actiunii Fundatiei Alaturi de Voi care organizeaza vineri, 29 noiembrie, de la ora 14.30, in parcarea City Parc Mall, o fundita umana. De asemenea, in aceasta perioada, vor avea loc doua actiuni de testare pentru HIV, dar si Hepatita B si C, cu laboratorul mobil al Baylor. Echipa fundatiei va fi prezenta pe 3 decembrie la Liceul Energetic din Constanta, iar pe 6 decembrie in randul comunitatii de rromi din Eforie Sud. Aceste testari se fac cu sprijinul reprezentantilor Biroului Constanta al organizatiei World Vision, care au facut mobilizarea membrilor celor doua comunitati.
baylor

De la inceputul anului si pana la 1 noiembrie in centrele de testare ale Fundatiei Baylor de la Constanta si Tulcea, dar si in laboratorul mobil au fost efectuate peste 7500 de teste pentru depistarea HIV si a hepatitei B si C, 19 dintre cei testati fiind reactivi la infectia cu HIV, 283 la Hepatita B si 244 la Hepatita C. Cei mai multi dintre pacientii reactivi la infectia cu HIV sunt barbati. Trebuie mentionat ca un pacient care este reactiv la unul dintre cele trei teste rapide efectuate de specialistii centrului este doar suspect de a fi infectat cu unul dintre cele trei virusuri si pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului este necesar sa efectueze alte analize suplimentare. Testarile sunt precedate de consiliere si sunt confidentiale, rezultatele acestora fiind furnizate direct beneficiarilor.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.