LSRS WORLDWIDE CONFERENCE: 4 conferințe și o serie de evenimente dedicate studenților români din UK, Olanda, Italia și Franța.

0

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță startul celui mai de amploare proiect dedicat studenților români din Diaspora, LSRS WORLDWIDE CONFERENCE. Jucând rolul principalului coagulator al comunităților de studenți români aflați în străinătate, LSRS lansează o serie de evenimente ce vor avea loc în tandem, în 4 capitale Europene, aflate în țările principale destinații de studiu pentru studenții români: Marea Britanie, Olanda, Franța și Italia. 

Marea Britanie – Conferința Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Marea Britanie (CSPCR UK) 2022 – comunitatea studenților români din UK se reunește și serbează Ziua Națională printr-o inițiativă care își propune acordarea premiilor anuale „Diploma Ambasadorului”, pentru categoriile Student licenţă, Student masterand, Cercetător/Doctorand, Comunitatea românească și Asociații Studențești. 

Franța – LSRS conectează studenții români din Franța cu profesioniști români, prin consolidarea unei rețele profesionale, promovarea de oportunități și realizarea unui portal de mentorat pentru formarea studenților. Proiectul „Bridges” își propune să mențină activă legătura dintre cele două grupuri pe tot parcursul anului academic. 

Olanda – Romanian Networking Event 2022 – În contextul în care într-o țară unde cererea de oameni talentați în diferite domenii e în continuă creștere, nevoia de un brand personal – cine ești, ce faci și de ce ești capabil – este proporțională. Studenții români vor participa la workshop-uri conduse de profesioniști din domeniul HR-ului, oferindu-le studenților sfaturi care să îi ghideze în clădirea unei cariere de succes după terminarea studiilor. 

Italia – LSRS Italia propune parcurgerea pașilor unor personalități celebre din România care au împletit firele poveștilor lor de viață cu cele ale istoriei italiene, reprezentând cu vitejie și demnitate tricolorul românesc în peninsulă – „Pe urmele românilor care au făcut istorie în Italia”. 

Înscrierile și mai multe detalii legate de particularitățile fiecărui eveniment din cele 4 țări se găasesc pe site-ul lsrs.ro. Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. 

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o asociație neguvernamentală, apolitică și echidistantă care se ghidează după două valori cardinale importante: educația tinerilor și promovarea culturii române în străinătate. Pe termen mediu și lung, LSRS își setează ca obiective principale sprijinirea românilor ce studiază în străinătate și crearea unei legături stabile între aceștia și România. În acest context, LSRS promovează cultura română peste hotare prin numeroase proiecte locale și internaționale. 

Pe plan intern, LSRS încurajează creativitatea, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi din fiecare filială și de asemenea promovează coeziunea între studenții din filiale diverse, ce se întind pe toate continentele. În același timp LSRS promovează drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și o atitudine pozitivă față de perspectivele orientării lor spre țară. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.