Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Internationala a Filosofiei / Timisoara 18 noiembrie 2010

1

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita in 18, 19, 20 noiembrie la Zilele Filosofiei, un eveniment prilejuit de Ziua Internationala a Filosofiei, 18 noiembrie 2010, decretata de UNESCO

Acest eveniment are in centrul atentiei Idealul omului autentic si universal, eliberat de superstitie, de neputinta si cuceritor al noilor dimensiuni fizice si spirituale.

Publicul este invitat sa participe la expozitia intitulata Omul universal in Renastere, in cadrul careia va putea sa se reintalneasca cu stiintele si artele dezvoltate si desavarsite in perioada Renasterii, prin teme precum: Inceputurile Renasterii, Pictura in Renastere, Arhitectura, Muzica Renasterii, Renasterea Araba si multe altele.

Leonardo da Vinci, Michelangelo, Giordano Bruno vor fi prezenti in cadrul acestui eveniment  prin conferintele care vor hrani mintea si inima omului si ii vor inspira spiritul. Prin opera lor, aceste stele luminoase si rare au aratat cum omul se descopera pe sine atunci cand incearca sa inteleaga lumea si sensul superior al vietii.

Evenimentul include si doua filme documentare, Pe urmele geniilor Renasterii si Florenta, steaua Renasterii, precum si cateva momente de muzica renascentista, sustinute de elevii Colegiului National de Arta Ion Vidu.

Pentru ca sunt ZILELE FILOSOFIEI, Noua Acropola, o Scoala de Filosofie in maniera clasica, sarbatoreste Filosofia prin inceperea unui nou Curs Introductiv de Filosofie si Psihologie, ultimul din acest an, care are ca scop, ca si activitatile propuse, intelegerea si trairea conceptului de FILOSOFIE IN ACTIUNE. Dupa cum spunea Cicero „Filosofia este medicina sufletului”.

Prin urmare, va invitam sa decoperiti Filosofia, arta de a trai.

Activitatile se vor derula intre orele 10.00 – 21.00, la Cercul Militar Timisoara din Piata Libertatii, Timisoara.

Agenda evenimentului ZILELE FILOSOFIEI

18 noiembrie 2010

ora 10.00 – Expozitia OMUL UNIVERSAL IN RENASTERE – expozitia este deschisa pentru vizite ghidate;

ora 18.00 – Deschiderea Zilelor Filosofiei

ora 18.30 – Film documentar: Pe urmele geniilor Renasterii

ora 19.30 – Conferinta: Mesajul lui Leonardo da Vinci pentru mileniul al III-lea (conf.: Andreea Neacsu)

19 noiembrie 2010

ora 10.00 – 18.00 Expozitia OMUL UNIVERSAL IN RENASTERE – expozitia este deschisa pentru vizite ghidate;

ora 18.30 – Film documentar: Florenta, steaua Renasterii

ora 19.30 – Conferinta: Michelangelo, un titan al Renasterii (conf.: Alis Brebu)

20 noiembrie 2010

ora 10.00 – 17.00 Expozitia OMUL UNIVERSAL IN RENASTERE – expozitia este deschisa pentru vizite ghidate;

ora 17.00 – Curs introducere in filosofie si psihologie (prezentare sustinuta de prof. Monica Varga)

ora 18.30 – Conferinta: Giordano Bruno sau despre arta de a fi filosof (conf.: Monica Varga)

ora 19.30 – Atelier de dans renascentist.

Le multumim pe aceasta cale partenerilor, sponsorilor si colaboratorilor nostri:
Sponsori: Consiliul Judetean Timis, Iulius Mall, Biroul de traduceri Just,
Biroul notarial „Greu Luminita”, La Fantana, Enigma – Produse Naturale, Cofetaria Adi&Dia;
Parteneri media: Radio Timisoara, TVR Timisoara, Agenda, 24-Fun, EVIVE.ro;
Colaboratori: Primaria Municipiului Timisoara, Colegiul National de Arta Ion Vidu, Liga AC, Asociatia Tinerilor Basarabeni, AIESEC.

Programul evenimentului Zilele Filosofiei pe site-ul nostru www.noua-acropola.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.