ZIUA EUROPEI 2023

0

ZIUA EUROPEI 2023

SĂRBĂTORITĂ DE AMBASADA ROMÂNIEI ÎN REPUBLICA ITALIANĂ

Pentru marcarea Zilei Europei, sărbătorită în 9 mai, dată reper pentru întreaga Uniune Europeană și cetățenii acesteia și moment care trebuie să ne facă să reflectăm la apartenența la aceeași comunitate de valori și principii și la necesitatea unei viziuni comune asupra viitorului continentului european, Ambasada României în Republica Italiană va organiza o serie de evenimente dedicate celebrării excelenței culturale românești și relațiilor dinamice dintre România și Italia.

Ambasada și-a propus să aducă în atenția cetățenilor români din Italia și a prietenilor italieni ai României proiecte muzicale, literare și legate de patrimoniul cultural, menite să evidențieze legăturile solide, istorice, culturale și umane care leagă cele două popoare, precum și atașamentul față de Europa, care a facilitat și consolidat apropierea dintre cele două țări.

Evenimentele, programate în perioada 11-13 mai 2023, se vor desfășura în parteneriat cu Primăria Romei, Biblioteca Europeană din Roma, Editura Italo Svevo din Trieste, Mercati di Traiano – Musei dei Fori Imperiali, Parco Archeologico del Colosseo, Muzeul Național de Istorie a României, Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 și Zetema Progetto Cultura.

Seria de manifestări organizate de Ambasadă și partenerii săi va cuprinde:

Joi, 11 mai 2023, ora 17:30

BIBLIOTECA EUROPEANĂ, Via Savoia 13-15

Prezentarea volumului Male a Est de Andreea Simionel – candidată la Premiul Strega 2023, volum publicat în 2022 la editura Italo Svevo din Trieste. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Biblioteca Europeană din Roma, Editura Italo Svevo din Trieste și Accademia di Romania in Roma.

Participarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile.

Vineri, 12 mai 2023, ora 15:00

MERCATI DI TRAIANO-MUSEO DEI FORI IMPERIALI, Via Quattro Novembre 94

Conferința Coloana lui Traian între trecut și modernitate – cu ocazia aniversării a 1910 ani de la fondarea Coloanei lui Traian (113-2023). Evenimentul este organizat în parteneriat cu Mercati di Traiano – Musei dei Fori Imperiali, Parco Archeologico del Colosseo și Muzeul Național de Istorie a României din București. Participarea la conferință se face pe bază de invitație. 

Sâmbătă, 13 mai 2023, ora 20:00

SALA PROTOMOTECA, Piazza del Campidoglio

Concertul RCO 4 Seasons susținut de RCO Quartet din Timișoara, cu ocazia Nopții Muzeelor 2023. Cu această ocazie va fi prezentat programul TIMIȘOARA – Capitală Europeană a Culturii 2023. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Romei, Zetema Progetto Cultura și Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. Participarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.