Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Videoperformance-ul, ASPHYXIA, realizat de către Plastic Art Performance Collective a fost selecționat în cadrul celei de-a 9-a ediții a Festivalului Internațional de Performance Acciones Al Margen din Bucaramanga, Columbia

0

Videoperformance-ul, ASPHYXIA, realizat de către Plastic Art Performance Collective a fost selecționat în cadrul celei de-a 9-a ediții a Festivalului Internațional de Performance Acciones Al Margen din Bucaramanga, Columbia, festival susținut de către Ministerul Culturii din Columbia.

ASPHYXIA este un eco-videoperformance născut din dorința de a experimenta prin intermediul corpului și prin simțuri lumea interioară și exterioară a plasticului. Videoul chestionează respirația și sentimentul de sufocare în raport cu materialele plastice. De a respira în același timp cu o planetă care se sufocă lent.

Un spațiu urban devine spațiu confesional sub influența plasticului-cameleon, care își schimbă forma și culoarea în încercarea de a afla dacă plasticul respiră.

Echipa Plastic Art Performance Collective a mai fost prezentă în festivaluri și expoziții internaționale, precum: Primul Festival de Eco Performance – Brazilia, realizat chiar de către compania de teatru Taanteatro, în rândul căreia a apărut conceptul de ecoperformance; SUA – Dispatch Gallery – Connection Exhibition Show, Online Performance Art Festival, The Digital Hole – Present Escapism exhibition, The Hive Art Community – Brooklin; Tablespoon Theatre – Glasgow. Fotografiile proiectului au fost publicate în revista MVIBE Magazine din SUA.

De asemenea, activitatea și produsele artistice realizate de către Plastic Art Performance Collective au fost publicate pe Balkan Art Scene – o platformă care promovează activitatea artiștilor balcanici, Re-Vision Festival – Țara Galilor.

Pentru colectivul format din Alina Tofan (actriță/performer/manager de proiecte), Georgiana Vlahbei (manager cultural, antropolog, fotograf), Alexandru Claudiu Maxim (new media artist), Teo Rădulescu (sound designer) urmează și alte participări internaționale confirmate în Anglia, Costa Rica, Italia, Serbia – cea de-a 23-a ediție International Multimedial Art Festival – IMAF 2021- Odzaci – Novi Sad și altele.

Pentru 2022, Plastic Art Performance Collective pregătește primul festival eco art performance din Europa de Est, Eco Future Performance Festival, ce va aduce în fața publicului din românia conceptul de eco performance și de eco video performance, alături de new media arts și elemente de sustenabilitate în artă.

Grupul Plastic Art Performance Collective este coordonat de către Georgiana Vlahbei și Alina Tofan, sub cupola Asociației Macaia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.