Urban.Esc | Ambientwaves by ”ECO frequencies: binaural therapy”

0

Urban.Esc | Ambientwaves by ”ECO frequencies: binaural therapy”

VINERI, 17 iunie, orele 20:30 – 02:00

Urban.Esc | Ambientwaves

Club Guesthouse

Plastic Art Performance Collective / Asociația Macaia vă invită vineri, 17 iunie la Urban.Esc | Ambientwaves eveniment de artă imersiv, din cadrul proiectului ”ECO frequencies: binaural therapy”. Evenimentul își propune să tragă un semnal de alarmă asupra importanței conservării spațiilor naturale din mediul urban și a conștientizării rolului acestora asupra sănătății mentale.

// ” Dispariția licuricilor din copilăria mea este o metaforă mută a dezastrului ecologic care se apropie, cu pași furișați, încât ne putem încă preface că nu-l auzim.” (Gael Faye)

Tiparele vegetației se schimbă într-un ritm alert. O cauză? Urbanizarea fără a ține cont de natură.

Calitatea aerului se degradează de la o zi la alta. Timpul Soarelui se scurge prin aerele condiționate date la maxim. Încălzirea globală duce la modificări radicale meteorologice. Plantele sunt afectate. Animalele sunt afectate. Insectele sunt afectate de încălzirea globală, de consumul excesiv de resurse. Provocăm schimbări masive, care se instalează în natură cu o viteză fulgerătoare. Eu nu am văzut niciodată stelele în orașul meu.

Prin acest eveniment ne îndreptăm atenția către spațiile naturale urbane. Singurele locuri în care suntem încă ocrotiți. Deseori, însă, claxoanele și motoarele automobilelor se regăsesc și aici, fuzionând cu greierii.

Instalație eco-video-performativă

20:30 – 22:00: Live action: Alina Tofan

Scurtmetraj: Același video de vară

Instalație: GCV, MSRP

New media art: ORDOETCHAO

Povestea ciclică înconjoară ideea de a trăi într-un oraș aglomerat, unde accesul în spațiile naturale lipsește pentru că acestea tind să lipsească. Dar odată ce evadăm în natură, putem simți modul în care aceasta absoarbe orașul din noi și îl transformă în pace, lumină și conexiune cu divinul. Odată ce ieșim din mediul natural, ne regăsim din nou între blocuri, căutând un spațiu pentru a ne calma mintea și a ne răcori corpul.

Ambientwaves – Ștefan Blănică & Andrei Barbu

Mediul sonor reprezintă o componentă esențială a echilibrului uman. Deseori, urbanizarea nu ține cont de natură. Destabilizăm, ocupăm și înlocuim lumina licuricilor cu stâlpi rigizi de lumină artificială si sunete urbane.

ECO frequencies: binaural therapy” este un proiect cultural de activare participativă prin artă, unde natura, muzica binaurală și art-terapia împart aceeași linie de frecvență.

Mesajul puternic social al proiectului este livrat în cheie artistică, prin producția unei opere la granița mai multor tipuri de expresii artistice: instalație eco-sound performativă participativă, cu componente interactive de new media art, sound design terapeutic – procesat prin frecvențe binaurale, eco-art-performance, având componente de teatru participativ și senzorial.

În cadrul proiectului au loc ateliere art-terapeutice (susținute de art-terapeutul proiectului, Alina Tofan) cu grupuri din: Brașov (Asociația Nevăzătorilor din România, Asociația Bastonul Alb), București (Policy Center for Roma & Minorities), Tulcea (grup de copii supradotați), Timișoara (artouching).

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului ECO frequencies: binaural therapy și este co-finanțat de AFCN și este realizat în conformitate cu regulile impuse în urma pandemiei cu virusul Sars-COVID19. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

ECO frequencies: binaural therapy”, un proiect cultural de activare participativă prin artă, unde natura, muzica binaurală și art-terapia împart aceeași linie de frecvență.

Instagram: https://www.instagram.com/eco.frequencies/, https://www.instagram.com/plastic.mar/

Facebook: https://www.facebook.com/ecofrequencies

Link event:

https://www.facebook.com/events/5333605793352951

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.