Uniunea Artiștilor Plastici din România propune noi evenimente vizuale care vor debuta în săptămâna 27 mai – 2 iunie 2024

0

Marți, 28 mai vă invităm la două manifestări:

Fundația Ana pentru Cultură și Artă continuă seria de manifestări de artă contemporană în spațiul galeriei ”Calea Victoriei 91-93”, cu expoziția ”Întipăriri reciclate” semnată de Manuela Moscal, artistă a cărei activitate expozițională a demarat în 1991. Expoziția este deschisă până pe 9 iunie 2024, iar vernisajul va fi la ora 18.00. ”În lumea captivantă a artei vizuale în care culorile vibrante și compozițiile îndrăznețe invadează pânzele în tonuri contrastante, prinde viață o formă de narațiune profundă și încântătoare. Manuela Moscal, o artistă extrem de talentată, creează povești în arta sa și vă invit să călătorim printre fermecătoarele istorisiri ale creativității sale vizuale”, spune criticul de artă Diana Roman. 

Galeria de artă din Piata Mare din Sibiu, vă propune la ora 17, vernisajul expoziției ”Fluid”,  a pictorului Marius David. 

Tot două evenimente vor avea loc și Miercuri, 29 mai

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea din Pitești (Str. Armand Călinescu, nr.14) anunță deschiderea expoziției ”Feminin Efemer #2”, o incursiune artistică profundă în complexitatea și fragilitatea feminității. Aceasta va reuni lucrările unor artiști de renume precum: Cătălin Bălescu, Reka Csapo Dup, Darie Dup, Dorina Horătău, Adrian Ilfoveanu, Nicolae Ilfoveanu, Aurora Kiraly, Petru Lucaci, Marilena Preda Sânc și Alexandru Rădvan. Vernisajul va avea loc începând cu ora 17.00. „Feminin Efemer” s-a născut dintr-o expoziție în care am explorat ideea fragilității cerului în corelație cu feminitatea. Această expoziție colectivă își propune să evidențieze multiplele valențe ale condiției istorice, contemporane, sociale și universale ale femeii, prin prisma fragilității și rezistenței ei”, spune Reka Csapo Dup, curatoarea expoziției.

Lucan Art Studio din București (Str. pictor Constantin D. Stahi, nr. 6, etaj 1) vă invită la ora 18:30, la vernisajul expoziției ”Inserții”, ce cuprinde lucrări de pictură semnate de artistul plastic Florian Lucan. Autorul își descrie cea mai recentă serie de lucrări astfel: “Într-o simbolistică accesibilă, inserțiile unor mase florale pe forme verticale numite de mine coloane, inserții ce devin constitutive sau distructive, alcătuiesc discursul plastic al picturilor expuse. Picturi ce sunt niște construcții imaginare, oferind privitorului un prilej de minimă meditație asupra faptului că fragilitatea și perisabilitatea pot dizloca și modifica permanența.”

Joi, 30 mai, ora 19:00, la Hala Laminor din București (Bulevardul Basarabia 256), se deschid porțile expoziției sinteză a Anualei de artă și știință Neo Art Connect – NAC 2024 – ediția a II-a. Curatoriată inovator, NAC beneficiază în acest an de 15.000 de metri pătrați dedicați artei și științei, peste 100 de artiști români și străini, cunoscuți publicului sau emergenți, instalații interactive, lucrări de realitate augmentată și  inteligență artificială, secțiuni noi, conferințe și spectacole. Evenimentul este organizat de Galeria Galateca, Asociația culturală NeoArt România și UNITH2B architects, desfășurându-se până pe 2 iunie. 

Parteneri media ai Uniunii Artiștilor Plastici din România: Radio România Cultural, Radio România Internațional, Agerpres, Amos News, CooltNeamț, Zile și Nopți, Revista Arta, Modernism.ro, Top Business, Piața de Artă, MSNews. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.