Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un profesor internaţional de tango la Timişoara

0

Asociaţia Tango Timişoara şi Ciocolateria Let’s Chocolate organizează luni, 11 martie, începând cu ora 19.00 Chocolate Tango (Tango & Ciocolată), un inedit eveniment de lifestyle, care îl va avea ca invitat special pe Dominic Bridge, un celebru instructor american de tango stabilit la Paris.  Evenimentul de lifestyle va avea loc la ciocolateria Let’s Chocolate, în Iulius Mall, la demisol, în jurul fântânii arteziene. Timişorenii pasionaţi de dansul argentinian sunt aşteptaţi în număr mare, intrarea fiind liberă.

Seratele Chocolate Tango sunt evenimente concept care au sedus în ultimii ani marile metropole ale lumii și care sunt organizate în premieră și la Timișoara de Let’s Chocolate, ciocolateria recent deschisă în Iulius Mall, împreună cu asociația Tango Timișoara. În cadrul evenimentului, organizatorii aduc un manifest stilului de viaţă argentinian, exprimat într-o manieră inedită, prin dans, demonstrații live, dar și inițiere. Invitatul acestei seri va fi Dominic Bridge, profesor internaţional de tango.

„Iubitorii de dans din Timişoara sunt aşteptaţi în număr mare, un fapt inedit fiind acela că cei mai curajoşi dintre ei vor avea ocazia să fie iniţiaţi în arta tango-ului şi să danseze împreună cu Dominic, invitatul special al acestei seri. Pasiunii i se adaugă savoarea dată de ciocolata pură franțuzească, produsă într-un mod artizanal de maestrul Joel Patouillard, ciocolatierul francez decorat Meilleur Ouvrier de France – cel mai bun artizan francez încă din 1986”, declară Gabriela Crainic, creatoarea Let’s Chocolate la Timişoara.

Despre Dominic Bridge

Născut în California, Dominic Bridge a descoperit pasiunea sa pentru arta tango-ului la vârsta de 18 ani, când a început cursurile de limbi străine la Universitatea din Oregon.
Încă de la începutul carierei sale de dansator şi instructor profesionist de tango, Dominic a călătorit în toată Europa şi America de Nord. Mai mult, este printre puţinii străini invitaţi constant la Buenos Aires, în inima tangoului argentinian. Dominic se specializează în improvizaţie şi este capabil de o interpretare muzicală puternică si constant reînnoită.

În 2008, Dominic a pus bazele Şcolii de tango L’Assocciazione Pablo în Florenţa, care a devenit una din cele mai prestigioase şcoli de tango din întreaga Toscană. În iarna anului 2011, a preluat partea de instruire la şcoala Tango Mio din Moscova. De asemenea, a ţinut cursuri de tango la The 8th Style School of Tango în Seattle, dar şi la Universitatea din Colombia, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Universitatea din Oregon, Universitatea din Portland State, Reed College, Universitatea Princeton şi Universitatea din Yale. În 2012, Dominic a obţinut dreptul de a preda tango argentinian liber şi în Franţa. Astăzi  predă la Şcoala Tango Mon Amour şi IFPRO – Institutul de formare profesionala Rick Odums  din Paris.

Dominic vede tangoul ca pe o limbă străină: sunt reguli clare de structură, gramatică, elemente care formează o bază necesară pentru a comunica, dar care pot fi încălcate dacă mesajul este înţeles. Eficienţa lui ca profesor reiese din înţelegerea puternică a mişcării, din abilitatea lui de a comunica într-un mod clar şi de a transmite pasiunea pentru dans. Astăzi, mulţi dintre studenţii lui Dominic Brisge sunt profesori şi dansatori profesionişti.
Chocolate tango 3

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.