Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

0

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi susținut de către soliști și instrumentiști de la Opera Națională București, alături de Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga în cadrul Festivalului de Muzică Clasică „DescOperă”. 

Ministerul Culturii al Republicii Moldova organizează ediția a VII-a a Festivalului de Muzică Clasică în aer liber „DescOperă”, în perioada 21-23 iunie, la Butuceni, în cadrul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”. Această ediție a evenimentului este dedicată marelui compozitor Giacomo Puccini, în Anul Centenar Puccini.

În cele trei zile ale Festivalului de Muzică Clasică „DescOperă”, publicul va savura creații inedite, semnate de Giacomo Puccini. Pe scenă vor evolua artiști talentați din Republica Moldova și de peste hotare.

În prima zi a Festivalului, pe 21 iunie, spectatorii sunt așteptați la „GALA PUCCINI”, în cadrul căreia vor evolua soliștii Operei din Roma, alături de Orchestra Simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dirijor – Carlo Donadio.

Pe 22 iunie, programul Festivalului continuă cu opera „TOSCA”, de Giacomo Puccini. Pe scenă vor evolua soliști și instrumentiști de la Opera Națională București, alături de Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dirijor – Daniel Jinga.

În ultima zi a Festivalului „DescOperă”, vom urmări spectacolul de operă „LA BOHÈME”, de Giacomo Puccini. Interpretează soliștii de operă, Orchestra Simfonică și Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dirijor – Nicolae Dohotaru.

Spectacolele vor începe la ora 20:00, iar accesul pe teritoriu va fi permis începând cu ora 19:00.

Festivalul de Muzică Clasică „DescOperă”, organizat la Butuceni, în cadrul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”, este un eveniment de anvergură din Republica Moldova, la care participă anual artiști renumiți din țară și de peste hotare. Prima ediție a evenimentului a avut loc în 2016.

Festivalul „DescOperă” este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova și OCMAN „Moldova-Concert”. 

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR, Retele Electrice Muntenia și PPC Energy Services

Parteneri: Laguna, Market Aroma, Seroussi, Yokko The Fashion Store, Marelbo, Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Electrolux, Techir, Sansha

Partener de mobilitate: Suzuki

Parteneri media: Digi24, Europa FM, Euronews România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Actualități, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, CursDeGuvernare, Grupul de Presă SEMNAL, Nine O’Clock, Mediatrust

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.